Zelenović odgovara Vučiću povodom broja mafijaških ubistava: Rešenje su predizbori 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Nebojša Zelenović, poslanik i koopredsednik stranke Zajedno, odgovorio je na to što je, obraćajući se danas novinarima u Beogradu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da se Srbija svrstava u jednu od najbezbednijih zemalja u Evropi, jer u dve godine nije imala nijedno mafijaško ubistvo i zatim je naglasio – možda jedno.

Stranka Zajedno podseća javnost da su se u maju prošle godine, nekoliko meseci nakon hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka, desila tri ubistva i četiri teška ranjavanja, navodi se u pisanoj izjavi Zelenovića dostavljenoj medijima.

Od februara, pucalo se u blizini Pančevačkog mosta, u Obrenovcu, Novom Sadu, Zemunu, na Novom Beogradu, Banjici i u Vinči, prema Crnoj knjizi, u poslednje dve godine desila su se ukupno 8 ubistava, od kojih nijedno nije rešeno, dodaje se u Zelenovićevoj izjavi.

I pritom, govorimo o onima za koje se zna! Kako je onda ovo bezbedna država, ističe se.

„Klanovi se međusobno obračunavaju po ulicama, navijačke grupe vršljaju kako im se prohte, a o trgovini drogom, otmicama i silovanjima da ne pričamo! Takođe, ni najveća plantaža marihuane u Evropi ne zvuči kao da donosi bezbednost na ulicama Srbije“, poručuje Zelenović u pisanoj izjavi.

„Neprekidna proizvodnja lažnih slika o svemu i svačemu što čini javni život je tehnologija ove vlasti. Zato pozivamo građane da se uključe u politiku. Predizbori koje organizujemo i gde svi imamo priliku da izaberemo kandidata koji će se boriti da predvodi Beograd, predstavljaju priliku da razbijemo ovu fatamorganu. Sva moć je u rukama građana i što pre bude upotrebljena, utoliko brže će se u Srbiju vratiti normalan život“, naveo je Zelenović kao rešenje za borbu protiv kriminala, a prenosi se u saopštenju stranke Zajedno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari