Vučić: Nisam shvatio u čemu je greška sa Danilom, za Tadićeve članove porodice postoji 50 takvih papira 1Printskrin TV Pink

Odgovarajući na medijske napise o boravku svog sina na obeležavanju Dana Republike Srpske Aleksandar Vučić predsednik Srbije oštro je kritikovao to što su regionalni mediji objavili dopis o članovima obezbeđenja koji su išli zajedno sa Danilom Vučićem, i pozvao se na putovanja članova porodice Borisa Tadića dok je on bio predsednik.

Vučić je oštro kritikovao bosanskohercegovačke službe jer su dopustile da mediji objave dopis na kome Ambasada Srbije obaveštava o dolasku Danila Vučića kao štićenog lica u RS, i pokazao fasciklu sa dokumentima u kojima, kako tvrdi, postoje takvi dopisi, 50 njih, za članove porodice Borisa Tadića dok je bio predsednik.

Najavio je da će i te i druge dokumente objaviti u emsiji „Ćirilica“ Milomira Marića na TV Hepi u ponedeljak, i još jednom je odbacio tvrdnje da je Danilo Vučić bio član državne delegacije.

Na istovremeno postavljena pitanja Pinka kako doživljava to što se se u hrvatskim medijima vodi kampanja protiv Danila Vučića, i uz pročitan naslov iz Jutarnjeg lista „Vučićev sin se druži sa mafijašima i kriminalcima, je li vreme za politiku“, kao i kako komentariše to što „su kritkovali“ postupanje srpske policije prema demonstrantima, dok sada nemačka policija rasteruje ljude na barikadama i ljude koje se protive širenju rudnika lignita, Vučić je prvo odgovorio na to o postupanju nemačke policije.

Primenjivaćemo njihove metode 70 do 80 odsto tih veličanstvenih demokratskih metoda, pa će da onda u Progres Riportu (Izveštaju o napretku Srbije o evrointegracijama, prim. nov), da napišu da napišu da smo 70 odsto napredovali, da makar 70 odsto budemo brutalni kao oni, odgovorio je predsednik, dodajući ironično, da nećemo sto odsto, jer mi ipak nećemo da budemo brutalni i da bijemo naše građane, mi brineo o njima.

Vučić je ironično naveo i da smo mi naše demonstrante i kada su upadali u RTS, pa i kada su bili zbog korone nezadovoljni – valjda samo u Srbiji bila korona Skupštinu upadali, jednom su je već poharali i opljačkali, tajkunski sinovi – izvodili polako, ajde za ruku, ajde za noge, pa napolje.

Nisam shvatio ovo sa Danilom, ne znam šta je smisao svega ovoga, ne znam gde je bila greška,  to što ste rekli da je deo delegacije, lagali ste, nije bio deo nijedne delegacije, ničega, gde piše da je bio deo delegacije, što su objavljivali tajkunski mediji u Srbiji i prenosili njihovi medijji, nije tu bilo ničega, dajte mi fasciklu iz kola, ako mi je ovde u kolima, ovu moju što sam poneo (Zlatko znaš o kojoj mislim), nastavio je u istom, žestokom tonu, predsednik Srbije.

Potom je pokazao fasciklu, ali ne i jasno dokumenta, da bi moglo da se pročita šta na njima piše.

Sad ćete da vidite nešto iznenadićete se, videćete dokle ide bezobrazluk i domaćih i nekih medija, ali toliko medija, za mene je neverovatan neprofesionalizam bosansko-hercegovačkih službi, ocenio je Vučić.

Dakle, radi se o tipskom papiru, to je kao templejt, sad ću vam pokazati za Borisa Tadića, dok je bio predsednik, 50 takvih papira za članova njegove porodice, ko ide kuda naoružan, ko gde prelazi, nikakav problem,  to se uobičajeno radi, vi time pokazujete poverenje prema sestrinskim službama, da mogu da otprate ko će gde da uđe i da izađe, sve najlogičnije, naglasio je predsednik Srbije.

U čemu je ovde bio problem, izgleda u tome što su morali nešto da slažu i da izmisle, zaključio je.

Objavili ste broje telefona i oružje pripadnika obezbeđenja, zašto ste to uradili, da li je neko učinio krivično delo, on je osmi put za redom otišao na proslavu Republike Srpske,je li to problem, ako je problem kažite, naveo je Vučić govoreći o svom sinu Danilu i pripadnicima njegovog obezbeđenja, te objavljenom dokumentu na portalu istraga.ba koji sadrži podatke o njima, naoružanju i brojevima telefona.

U ponedeljak u „Ćirilici“ pokazaću i ova dokumenta i mnoga druga dokumenta, to je sve što se toga tiče, poručio je Vučić i potom nastavio da kritikuje politiku Hrvatske prema Srbiji.

Ja Hrvate razumem, oni su mislili da je Srbija nestala zemlja i da je gotova, da nikada neće smeti da pomene Jasenovac i Oluju, a to kad kažu da se družim sa kriminalcima, da želim da budem bezobrazan i bezobziran, rekao bih da se ne družim ni sa kim iz hrvatskog rukovodstva, ali neću da budem bezobrazan i bezobziran, naglasio je Vučić i pomenuo je da je uskoro premijera igranog filma „Oluja“ (o proterivanju Srba iz Hrvatske, prim. nov.).

Pitam sve ovde u čemu je bio problem sa posetom i sa dopisom, to se radi jer ja moram u svakom trenutku da razmišljam o tome, moje dvoje dece su već odrasli a od roditelja imaju samo mene, i naravno da ću da se grizem, a drugi računaju da će mene da slome, a ja ću narodu da pokazujem kakvi ste bedni lažovi, poručio je Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara Euronjuza o evropskom predlogu sporazuma za Kosovo, i to da će od marta biti nastavljeno kažnjavanje za vlasnike srpskih autotablica, predsednik Vučić je odgovorio da ne zna kakve veze imaju tablice sa bilo čime, i da „oni nemaju načina za to“.

Ne bih da govorim dalje pre nego što ugostim (Dereka) Šolea, a verujem da ću o Svetom Jovanu ugostiti i ovu veliku četvorku (evropskih i zapadnih izaslanika, prim. nov.), dodao je.

Upitan o špijunima koji su došli u Srbiju, Vučić je rekao da mi nemamo ovlašećenja nad njima, da oni taj posao rade legalno, i mogu da vam kažem koje pozicije zauzimaju u dekapeovima, došli ljudi po raznim obaveštajnim poslovima, moderna su vremena, ne možete više to tako da radite, došli su iz svih delova sveta, i to nije bio podatak BIA, nego nekih drugih službi.

Nadležne državne agencije nastaviće da čuvaju bezbednost i sigurnost građana, ponosan sam na činjenicu što smo to uspeli da uradimo, da nemamo ni jedno, možda jedno mafijaško ubistvo poslednih godina, što ne postoji nigde u Evropi, po tome se svrstavamo među najboljima u Evropi, istakao je predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari