"Otkako je Vučić na vlasti, Vlada Srbije je od grada Šapca otela 30 miliona evra" 1Foto: BETA/OMS/ Grad Šabac

Oko podne ispred Gradske uprave Šapca, u Jevremovoj ulici, okupilo se oko 200 pristalica SNS. Jedan od zahteva bila je ostavka gradonačelnika Nebojše Zelenovića, a skup je protekao bez incidenata.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović u Gradskoj kući tim povodom dao je izjavu za medije u kojoj je naveo da to nije ništa novo i da od 2012. godine SNS na krajnje nelegitiman način hoće da se domogne lokalne vlasti.

– To se zove politički kriminal, a jedini način da se promeni vlast su izbori, ali sam siguran da oni to u Šapcu neće uspeti. Ovo je još jedan politički cirkus u režiji Aleksandra Vučića, a samo on od Šapca je oteo 30 miliona evra. To je oteto od građana Majura, Sinoševića i svih drugih mesnih zajednica. Na računu grada je 10 miliona evra, i to je rezultat velikih ušteda, racionalnog poslovanja jer imamo najefikasniju administraciju, javna preduzeća rade po najvišim standardima, i pitanje je šta bismo sve uradili sa tih 30 miliona vera. Pored ostalog svake godine se zakine četiri miliona evra od onoga što nam pripada po zakonu o lokalnoj samoupravi, tu je dug za otpremnine radnika „Zorke“ kao i za bazen. A na delu je besramna pljačka svih građana, pa se ništa ne zna o tzv. budžetskoj rezervi, gde se daje šakom i kapom naprednjačkim vlastima, ukazao je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari