Zelenović se obratio ispred objekta Željka Mitrovića, pozvao građane na protest 1Printskrin Fejsbuk/Zajedno

Kopredsednik opozicione stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović izjavio je danas da objekat koji vlasnik Pinka Željko Mitrović gradi u Užičkoj ulici nije samo urbanistički problem, već da je u pitanju „simbol sile i bahatosti“ – kuća koja je stečena tako što je neko zloupotrebio nacionalnu televizijsku frekvenciju dobijenu od građana.

„Koristeći na najgori mogući način tu frekvenciju, mimo svih zakonskih regula, taj čovek se bogati i nama emituje svoje bogatstvo“, rekao je Zelenović na konferenciji za novinare ispred objekta koji gradi Mitrović.

Zelenović je rekao da bi svi građani kada budu kretali u šetnju u subotu trebalo da vide kako izgleda Mitrovićeva kuća i da postave sebi pitanje „kako smo dozvolili to nasilje“.

On je rekao da nema problem sa privatnom svojinom, ali da ima problem kada neko „otme javno dobro, zloupotrebljava ga godinama, a onda nam se podsmeva, govoreći da mu niko ništa ne može jer je on simbol moći“.

Zelenović je pozvao građane da u petak u Beogradu i Novom Sadu blokiraju auto-put i da u subotu idu na mirnu i dostojanstvenu protestnu šetnju do Pinka.

Građevinska inspektorka Slađana Stojisavljević izjavila je da je Mitrović zloupotrebio koeficijent izgrađenosti za parcelu na kojoj gradi objekat, odnos bruto površine i nadzemnih etaža.

Ona je ukazala da je na osnovu toga Mitrović „dobio 6.000 kvadratnih metara u odnosu na 2.000 kvadratnih metara“ predviđenih lokacijskim uslovima izgradnje.

Stojisavljević je ocenila da su menjani urbanistički uslovi, a verovatno i urbanistički projekat koji je potvrdila Skupština Beograda.

Ona je ukazala da je reč o investitorskoj gradnji i ustupcima povlašćenim investitorima

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari