Zelenović: Umesto punktova po Srbiji, bolje da Vučić ode u Gornje Nedeljice i čuje vapaj meštana 1foto FoNet Milica Vučković

Umesto što će da obilazi punktove, bolje da ode u Gornje Nedeljice, da čuje vapaj meštana Jadra, kaže za Dana Nebojša Zelenović, predsednik Zajedno za Srbiju.

On je to rekao komentarišući najavu predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, da će naredne subote kada su zakazane nove blokade puteva da šeta Srbijom.

– Mora da me nauče da snimam mobilnim telefonom. Šetaću po Srbiji da ih slikam i da vidim ko su ljudi koji maltreturaju građane i da pitam što ih maltretiraju. Ima da se pojavim na bar pet tačaka – najavio je Vučić tokom današnjeg obraćanja novinarima.

Upitan šta savetuje građanima pred koje eventualno dođe Vučić, Zelenović odgovara da poziva sve da se pridruže blokadama koje će organizovati građani po celoj Srbiji.

– Pozivam sve da budu mirni i da na dostojanstven način izraze svoje nezadovoljstvo lošim zakonima i opasnim projektima koji će ugroziti naše zdravlje i onemogućiti nam dobar život. Neka ne nasedaju na provokatore, jer vlast želi da nas prikaže nasilnicima. Nikome ne bi falila dlaka sa glave prošle subote da se policija nije povukla i izložila nas nasilju batinaša – zaključuje Zelenović.

A Aleksandar Jovanović Ćuta, aktivista Ekološkog ustanka, koji uz udruženje Kreni-promeni, organizuje subotnje blokade, za Danas poručuje Vučiću da u narednu subotu dođe na most „Gazela“ gde će on blokirati put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari