Zelenović: Vlast je nesposobna da se nosi sa nepogodama koje ugrožavaju stanovništvo 1foto FoNet Milica Vučković

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović ocenio je danas da vlast u prethodnih 10 godina „pokazuje da je nesposobna da se nosi sa nepogodama koje ugrožavaju stanovništvo i infrastrukturu“.

Zelenović je u saopštenju podsetio na poplave u Obrenovcu 2014. godine i ocenio da je vlast tada govorila da su to „neočekivane, stogodišnje padavine“, a da je zapravo njihova „nespremnost i kalkulisanje oko mogućih ishoda dovela do velikog broja žrtava“.

„Koliko je još potrebno potopljenih kuća i zasada, srušenih puteva i mostova, kako bi vlast Srpske napredne stranke (SNS) prestala da se iščuđava i počela da radi nešto na prevenciji i zaštiti od prirodnih nepogoda“, upitao je Zelenović a prenela stranka Zajedno.

Ocenio je da su Srbiji potrebna veća ulaganja u sektor zaštite kao i veća ulaganja i aktiviniji rad na zaštiti i razvijanju životne sredine.

„Vlast godinama radi sasvim suprotno tako što rasprodaje prirodna bogatstva, promoviše rudarenje, krčenje šuma i zatvaranje reka i potoka. Posledice poplava u Srbiji bile bi manje da se vlast bavi prevencijom i zaštitom ljudi umesto što štiti samu sebe“, naveo je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari