Žigmanov: DSHV i SPP će se odazvati pozivu predsednika Srbije na konsultacije 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Izborna lista Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) i bošnjačke Stranke pravde i pomirenja (SPP) će se odazvati pozivu predsednika Srbije na konsultacije i budućem premijeru.

Lider DSHV Tomislav Žigmanov je večeras kazao agenciji Beta da su ta stranka kao i SPP privržene poštovanju procedura za izbor nove vlade Srbije.

„I SPP i DSHV kao političke stranke sa razvijenom kulturom lojalnosti ustavnim normama i privržene poštivanju instituta i procedura izbora nove vlade, svojim će odzivom spomenuta opredeljenja i potvrditi“, kazao je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra počinje konsultacije o kandidatu za budućeg premijera, na osnovu rezultata izbora održanih 17. decembra.

Kabinet predsednika Srbije je danas saopštio da je Vučić pozvao na konsultacije o kandidatu za predsednika vlade listu „Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi“ i „Ruska stranka – Slobodan Nikolić“.

Na konsultacije je prvo pozvana lista koju predvodi Kamberi i okupljanja Albance iz Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Predsednik Srbije, inače, posle svakog izbornog ciklusa, na konsultacije poziva predstavnike lista koje su postale parlamentarne, odnosno imaju narodne poslanike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari