Žigmanov: Vučićev snimak sa Šešeljem neće uticati na odnos Srbije i Hrvatske 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Odlazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na proslavu venčanja sina lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja nije ostavio trajne posledice na odnos Beograda i Zagreba, izjavio je ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Srbije Tomislav Žigmanov.

Žigmanov, koji je i predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, rekao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da Vučićev odlazak na svadbu Šešeljevog sina „sigurno ne može biti tumačen kao pozitivan korak, kada je reč o odnosu prema onima koji su osuđeni za ratne zločine“.

Na pitanje kako taj Vučićev potez utiče na život hrvatske zajednice u Srbiji, Žigmanov je kazao da se „sigurno nisu tome radovali“.

Internetom se u ponedeljak proširio snimak iz jednog beogradskog restorana, nastao 11. juna, na kojem se vidi kako Vučić sedi za istim stolom kao i Šešelj, koji je osuđen na 10 godina zatvora za ratne zločine nad Hrvatima u vojvođanskom selu Hrtkovci.

Na snimku se vidi kako Vučić i Šešelj nazdravljaju dok im pevaju pesmu koja veliča nekadašnjeg četničkog vojvodu Pavla Đurišića.

Vučić je tim povodom rekao da vodi različitu politiku od Šešelja, ali da o njegovoj porodici „nema šta loše da kaže“ i da se „ne stidi što je kumovima otišao da čestita krštenje i venčanje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari