„Žika šarenica“ najavio Vučića a on obećao „Moravski koridor“ 1Foto: Z.N.

U Kraljevu je večeras u Hali sportova, ispunjenoj do poslednjeg mesta i sa oko hiljadu pristalica ispred hale održana predizborna konvencija Aleksandra Vučića.

Kraljevčanima i naprednjacima prispelim iz drugih ,susednih, gradova najpre su se obratili Milorad Matić-Mago, vlasnik Fabrike ultralakih aviona „Aeroeast“ iz Kraljeva i nekadašnji košarkaš kraljevačkog „Mašinca“ Danilo Jovanov koji se, posle povrede kreće uz pomoć invalidskih kolica, i koji osvaja nove medalje na takmičenjima paraolimpijaca u mnogim sportskim disciplinama. Obojica su istakli napore kojima, svaki na svoj način, pomeraju granice. Matić u poslovanju uspevši da za svoje ultra lake avione marke „Sila“ obezbedi zahtevne nemačke sertifikate a Jovanov u sportiskim izazovima u drugim ,težim, uslovima. Obojica su, kažu, tu njihovu upornost i borbenost prepoznali kod Vučića i zato mu daju svoju podršku pozivajući i druge da to učine.

Izlazak Aleksandra Vučića pred svoje pristalice u Kraljevu najavio je Živorad Žika Nikolić autor poznate televizijske emisije „Žikina šarenica“, podsetivši prisutne na početke svoje radne karijere kao prosvetnog radnika u Kraljevu i prisećajući se Vučićeve podrške njemu kao novinaru tokom njegove četrdesetogodišnje karijere. Potom se u petnaestominutnom govoru i u svom prepoznatljivom maniru okupljenima obratio Aleksandar Vučić. On se zahvalio Kraljevčanima na strpljenju koje su pokazali isčekujući neku značajniju investiciju u svom gradu i obećao i da, ako ne bude zainteresovanih stranih investitora za ulaganje u Kraljevo onda će država otvoriti fabriku namenskie industrije a on je , kaže, već dao nalog da se rade oređeni planovi u tom smislu. Uz ovo obećanje Vučić je obećao još i skori početak radova na izgradnji „Moravskog koridora“ od Preljine do Pojata.

„Nastavite da udarate, nisam vas se uplašio, preširoka su moja leđa za vaše slabe udarce. Ja ću da štitim vas i vaše porodice, jer ću da štitim sve građane Srbije. Jeste li videli Makedoniju, neki u Srbiji bi hteli da naprave Makedoniju, da to bude nestabilna zemlja gde bi stranci mogli da odlučuju, zato hoće slabijeg predsednika i vladu.. Za one koji bi da vešaju na bandere, pucaju, samo im kažem jednu stvar, nikada to neću dozvoliti. Ne damo vam da uništite Srbiju, dosta ste je razarali i pljačkali“ rekao Vučić je na kraju svog obraćanja u Kraljevu.

Mitingu u Kraljevu prisustvovali su brojni funkcioneri SNS i stranaka koje su sa njom u predizbornoj koaliciji poput Ivice Dačića, Dragana Markovića Palme, Milana Krkobabića, Aleksandra Vulina, Maje Gojković, Zorane Mihajlović, Mladena Sarčevića, Jadranke Joksimović, Marka Đurića, Bratislava Gašića, Zlatibora Lončara, Nenada Nerića, Zorana Babića , Milorada Veljovića, i mnogih drugih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari