Živković (SSP): U izveštaju ODIHR beleži neregularnosti, a za Brnabić stavlja tačku na insinuacije o izbornoj krađi 1Foto: Irena Živković

Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Irena Živković izjavila je danas da finalni izveštaj kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) navodi organizovanu migraciju birača, falširan birački spisak, kupovinu glasova i medije u funkciji vladajuće stranke, a da to za premijerku Srbije Anu Brnabić znači da je „stavljena tačka na priču o krađi izbora“.“

„Naviknuta na radikalski rečnik koji podrazumeva termine ‘krađa, pljačka, izdaja’, Ana Brnabić tumači izveštaj ODIHR-a kao povoljan po vlast jer ne koristi ove termine i time građane Srbije uvodi još dublje u paralelnu realnost koju režira (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić i Srpska napredna stranka. Ne mogu da ne uporedim sve to sa događajem u Severnoj Koreji kada su građani na ulici slavili pobedu na Svetskom prvenstvu na kome u realnosti nisu ni učestvovali“, navela je ona u pisanoj izjavi.

Dodala je da taj izveštaj predstavlja uzvičnik koji upozorava da će zbog „bezočne krađe“ slobodne volje građana trpeti sami građani još više nego trenutno, živeći u zemlji u kojoj su suspendovani i zakoni i institucije.

„Vi, gospođo, čak kažete ‘Srbija je velika demokratija i primer kako bi trebalo sprovoditi izbore’, a sve to u trenutku kada i Freedom house navodi da je Srbija lider u regionu u padu građanskih sloboda. Verujem da neki broj vaših birača veruje u neistine koje iznosite, a usled dezinformisanosti preko zarobljenih medija, ali većinska Srbija, za razliku od Vas, ume da razume šta se dešava“, ocenila je Živković.

Dešava se to, navela je ona, da Evropa neće moći da ignoriše to što su izborne nepravilnosti, po prvi put i dokumentovane, što će svakako dovesti do međunarodne istrage koje se vlast boji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari