Živković: Vesti o hapšenju Đurića pojavile se nekoliko sati pre 1Foto: FoNet/ Božidar Petrović

Prve vesti o Đurićevom hapšenju pojavile su se nekoliko sati pre nego što je on i zaista priveden. Osim toga predsednik Vučić je još prekjuče zakazao Sednicu nacionalnog saveta, kao da je znao šta će da se desi.

To možemo da tumačimo da Vučić ima neku vidovitost ili da je znao šta će da se desi. Ne znam da li je to posledica režije u kojoj su učestvovali Vučić i njegovi prijatelji Tači i Haradinaj ili je to posledica prizemnog neznanja i nepoštovanja pravila koja je pokazala srpska vlast“, rekao je u Skupštini Srbije Zoran Živković, predsednik i poslanik Nove stranke i dodao da Vučić mora da se odredi da li je Kosovo Srbija, ili nije.

Ako jeste Srbija , rekao je Živković, onda ni Vučić, ni Đurić ne treba da pitaju da idu u Mitrovicu, Peć ili Đakovicu. Ako treba da traži dozvolu, onda on priznaje nezavisnost Kosova, a onda sam Vučić i svi koji se tako ponašaju krše Ustav Srbije.
“Da li su Haradinaj, Pacoli i Tači teroristi ili Vučićevi koalicioni partneri“,pitao je rekao je Živković i naveo da očekuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ili „neko kompetentniji, ko se u to razume“ kaže da li su podnate krivične prijave protiv NN lica ili direktnih izvršilaca incidenta u Kosovskoj Mitrovici, kada su specijalne jedinice Kosovske policije privele direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari