Zoran Vuletić: Nema velike i male politike 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Obesmišljavanje politike decenijama unazad dovelo je do potpunog sluđivanja građana i mnogi su izgubili racionalno rasuđivanje o sopstvenom i interesu svoje dece.

Ma koliko okolnosti danas bile teške, a uvažavajući i odluku ljudi koji su za bojkot, odlučio sam da sa grupom svojih saradnika izađem na izbore za parlament GO Zvezdare, kaže za Danas Zoran Vuletić, nosilac i prvi na listi Ujedinjena demokratska Zvezdara.

– Konkurenti u izbornom procesu na Zvezdari su uglavnom desne ili lažno leve orijentacije: SNS, SPS, Šapićev SPAS, Metla… Trideset godina unazad stojim naspram politike SNS, SPS i uopšte naspram ratnohuškačke politike koja nam je donela razaranje i zlo. Šapićeva retorika u društvu ,,zvezda“ kao što su Ratko Dmitrović i osnivač Dveri Vladan Glišić nam ne može doneti ništa novo ni dobro. Preobučeni DSS u Metlu sa novim ljudima vodi staru Koštuničinu politiku. Dok ne budemo shvatili koja politika nas je uništala i to jasno osudili, ne možemo u potpunosti iskoračiti u promene koje nas usklađuju sa zapadnim to jest razvijenijim delom sveta, navodi Vuletić.

– Ponovo su nam potrebne pobede na lokalu kako bismo stvorili uslove za pobedu na predsedničkim i beogradskim izborima 2022. Nema velike i male politike, već samo dobre ili loše. Zvezdara je jedna od najvećih beogradskih  opština, veća od Kragujevca, ukazuje naš sagovornik.

– Od 2008. do 2016. obavljao sam funkciju zamenika predsednika opštine i neskromno bih rekao da je to bio najdinamičniji period razvoja u poslednjih 30 godina. Podsetiću samo na neke stvari koje su uvrstile Zvezdaru u najpoželjniju opštinu za život u Beogradu. Urađena je kompletna rekonstrukcija SC Olimp, renovirana UK „Vuk Karadžić“, izgrađen Dom zdravlja u Mirijevu, rekonstruisan Bulevar kralja Aleksandra od Vukovog spomenika do Cvetkove pijace, izgrađen je reciklažni centar u saradnji sa Kraljevinom Norveške i SZO, rekonstruisana policijska stanica i skoro sve ekspoziture pošte, obnovljene su sve biblioteke, organizovan je volonterski servis za pomoć starijima i ugroženima, potpuno uređen Bulbuder, rekonstruisana vodovodna i kanalizaciona mreža, organizovana besplatna sterilizacija, vakcinacija i čipovanje kućnih ljubimaca, akcija Novi dan – novo drvo je tekla u kontinuitetu. Takođe je modernizovana opštinska uprava. Postali smo prva opština koja je transparentna u trošenju budžeta i koja je dobila niz nagrada. Lično mi je najdraža nagrada Evropskog pokreta za dostupnost i javnost u radu, podseća Vuletić.

Dodaje da je razvoj opštine praktično zaustavljen 2016. dolaskom SNS na vlast i osim tridesetak ležećih policajaca i razbuktale divlje gradnje ništa drugo nisu uradili.

– Sa punom svešću da je ljudima politike i ovakvih izbora preko glave, ipak ne postoji bolje rešenje od kandidovanja i izlaska na izbore. Sve drugo SNS ostavlja apsolutnu vlast još četiri godine, poručuje Vuletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari