Zorana Mihajlović: Građani, 5. oktobra 2000. porazili mračnu politiku ratova i izolacije 1Zorana Mihajlović Foto: MGSI

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla je danas da su građani Srbije 5. oktobra 2000. odbranili izbornu volju i porazili mračnu politiku koja je državu izolovala od sveta i vodila je u ratove i ekonomski uništila, saopštio je njen kabinet.

Mihajlović, koja je članica Predsedništva Srpske napredne stranke, u saopštenju je navela da su „devedesete godine prošlog veka bile najmračnija stranica u modernoj istoriji Srbije“.

Prema njenim rečima, tada je katastrofalne politik zemlju uvela u nekoliko ratova, sankcije i međunarodnu izolaciju, uz represivno ophođenje prema sopstvenim građanima.

Kazala je da je ponosna na to što je bila tog dana na protestu ispred Skupštine Srbije, jer, kako je dodala, istinski veruje u promene režima koji ne rade u interesu države društva.

„Kao i mnogi ljudi, svesna sam da nakon promene vlasti 5. oktobra Srbija nije dostigla sve čemu su težili građani, što ne umanjuje značaj tog dana, ali nas sve opominje da je pred nama puno posla i borbe za prosperitetniju Srbiju“, rekla je ona.

Ocenila je da se Srbija 5. oktobra 2000. opredelila da postane deo evropske porodice naroda i da za Srbiju nema drugog puta osim članstva u EU.

Kazala je da je Srbiji mesto na Zapadu i da je članstvo u EU njen strateški cilj.

„I da hoćemo, ne možemo u druge delove sveta, jer pripadamo Evropi, i veoma je važno da, kada je svet na korak od sukoba, budemo jasni i da pokažemo da za Srbiju nema trećeg puta osim članstva u EU“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari