Zorana Mihajlović o stavu koalicije NADA: Prošlo vreme kada su energetiku vodili lobisti i tajknuni 1Zorana Mihajlović Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas, odgovarajući na „napade pojedinih opozicionih stranaka u vezi sa stanjem u Elektroprivredi Srbije (EPS)“, da je zbog neodgovornosti i ugrožavanja energetske i nacionalne bezbednosti podnela krivičnu prijavu protiv direktora EPS Milorada Grčića.

Mihajlović je u saopštenju navela da „nema problem“ da je napada „nekadašnja Demokratska stranka Srbije čije će vreme na vlasti ostati upamćeno  kao vreme nastanka najvećih energetskih tajkuna i lobija u Srbiji“, preneo je njen kabinet.

Rekla je da je zbog ugrožavanja energetske i nacionalne bezbednosti podnela krivičnu prijavu protiv nekadašnjeg v. d. direktora EPS-a Milorada Grčića i da je „u prethodnim godinama, zbog kriminala i štete napravljen elektroenergetskom sistemu podnosila prijave i protiv Vuka Hamovića i Vojina Lazarevića“.

„Nisam ćutala ni tada, kao što ne ćutim ni sada, nego radim svoj posao“, rekla je Zorana Mihajlović.

Koaliciju NADA čine Pokret obnove Kraljevine Srbije i Nova Demokratska stranka Srbije čiji predstavnik Predrag Marsenić je prethodno saopštio da Mihajlović mora da odgovara za stanje EPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari