Zukorlić: Suštinsko pomirenje 1Foto: FoNet/IZ

Poštovani Bošnjaci, braćo i sestre, kroz našu prošlost, sadašnjost i ako bog da i budućnost Bošnjaci su dostojanstveno i odlučno uzdizali svoj bajrak kao odraz identiteta i simbol prepoznavanja, izjavio je danas lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka muftija Muamer Zukorlić, povodom 11. maja Dana nacionalne zastave Bošnjaka.

Bjelina na sandžačkom bajraku odražava trajnu historijsku i kulturološku opredijeljenost Bošnjaka ideji mira, suživota, tolerancije, dobrote i ljepote za šta je neophodno sveopće suštinsko pomirenje, istakao je Zukorlić.

On je naveo da je prvo potrebno pomirenje Bošnjaka među sobom kako bismo vlastitim primerom i pod jedinstvenim bajrakom nastupali prema našim južnim, sjevernim, zapadnim i istočnim susjedima i ozračjem takve energije pozitivno utjecali na druge.

Tradicija bošnjačkoga naroda uči nas da se jedino trajno rešavanje problema postiže dijalogom, kao i da u ekscesnim situacijama institucija muslihuna/pomiritelja ima prednost nad svim ostalim arbitražama, zaključio je Zukorlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari