Zukorlićev odgovor na optužbe Živkovića 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Povodom navoda Zorana Živkovića, lidera Nove stranke, da je Stranka pravde i pomirenja navodno falsifikovala i pokrala identitete pojedinih članova njegove i DS, predsednik SPP Muamer Zukorlić danas rekao da je prilično iznenađen postupkom Zorana Živkovića.

Prema njegovim rečima, veoma je dobro sarađivao sa Živkovićem u vreme Zorana Đinđića i nakon toga kada je bio premijer, „smatrajući ga jednim od Zoranovih naslednika koji je očuvao nešto od karaktera poštovanja naše ranije saradnje“. Da je bio u njegovoj poziciji i da se desilo nešto slično, on dodaje da bi ga nazvao i kazao mu da se dešava nešto što ne treba i to otkloni ili ispravi.

– Mi smo, dakle, između ostalog prijedloge za kontrolore dobijali od  naših aktivista sa terena s jedne strane, a sa druge strane preko Interneta, nakon što smo uputili javni poziv da nam se ljudi javljaju, da nam dostavljaju podatke kako bismo ih predložili za kontrolore. To znači da ne postoji mehanizam da se utvrdi da li je taj prijedelog validan, da li se nalazi na još nekom drugom spisku, da li je član neke druge stranke. Zato je zakon predvidio rok od 24 sata nakon što se ti prijedlozi predaju da se izvrši revizija prijedloga i u tom roku otklone eventualni nedostaci. Zapravo, dok taj rok traje mi smo napadnuti od strane Živkovića sa sve tom oštrom retorikom i teškim riječima, neprimjereno, a to zapravo znači – tendenciozno. Jer, kada vas neko napada teškim riječima to znači da je pozadna napada nešto drugo, a ne ono zbog čega vas proziva – rekao je Zukorlić.

On je dodao da bi napad bio osnovan potrebno je da postoji delo koje je zakonom kažnjivo, bilo prekršajno ili krivično.

– Zato bih želio da Živković, ili bilo ko drugi kaže: vi ste prekršili tu zakonsku odredbu. Dakle, nema prekršaja, nema krivice, nema nečega što je zakonom zabranjeno. Onaj ko je predložen za kontrolora on to može da odbije nakon što mu se ponudi, odnosno uruči rješenje. Očito je da iza ovog stoji nešto sasvim nešto drugo, i ako promislim vidim da je među našim aktivistima najveći broj pelazaka zapravo iz DS i stranke Zorana Živkovića i nervozu mogu shvatiti i sa te strane – naveo je predsednik SPP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari