5 polovnih automobila koji će vam izazvati previše glavobolja i brige 1Foto: Thomas doerfer / CC BY-SA 3.0 / Wikimedia Commons

Bilo da je luksuzan ili ne, nije svaki auto dobar sa stanovišta čak i nezahtevnog vozača, naročito ako kupujete polovan model. Stručnjaci za automobile sa sajta HotCars savetuju da izbegavate sledećih pet vozila, ako planirate da nabavite nova kola.

Mercedes-Benz GLE (2021)

5 polovnih automobila koji će vam izazvati previše glavobolja i brige 2
Foto: Denis Volkov on Unsplash

Automobil koji je, prema istraživanjima stručnjaka sa gore pomenutog sajta, prava noćna mora za vlasnike. GLE, koji nudi široku paletu motora, od četvorocilindričnog turbo motora do V8, često je na meti vlasnika kojima je dosta nepouzdanog automobila i čestih poseta automehaničaru, piše Metropolitan.

Audi A3 (2015-2016)

5 polovnih automobila koji će vam izazvati previše glavobolja i brige 3
Foto: Hidde van Esch on Unsplash

Audi A3 je takođe zaradio niske ocene potrošača, zato što je, prema platformi HotCars, prilično nepouzdan.

Iza velikog broja problema uglavnom stoje elektronske komponente, a često se potrošači žale i na emisije katalizatora i druge sisteme automobila.

Mini Countryman (2010)

5 polovnih automobila koji će vam izazvati previše glavobolja i brige 4
Foto: Yossanunj on Unsplash

Veliki, po veličini, ali i po broju problema. Ovako je sajt HotCars opisao ovaj model, koji je ugledao svetlost dana 2010. godine.

Od BMV-a, koji je preuzeo brend Mini, očekivali su više kvaliteta, ali ih je nemački proizvođač automobila izneverio. Problemi sa zaptivačima, curenje rashladne tečnosti, kvarovi na motoru, sve se to redovno dešava Countryman-u.

Alfa Romeo Giulia (2015)

5 polovnih automobila koji će vam izazvati previše glavobolja i brige 5
Foto: Tyler Casey on Unsplash

Lepa na oko i san za vožnju, ali sudeći po izveštaju, Alfa Romeo Giulia je sve samo ne prijatan saputnik na dugim putovanjima.

Problemi navodno dolaze sa pređenih 50.000 kilometara, nakon čega možete očekivati da se često „družite“ sa svojim automehaničarom.

Jaguar X-Type (2001-2009)

5 polovnih automobila koji će vam izazvati previše glavobolja i brige 6
Foto: Orosz Arnold / Shutterstock.com

Jaguar je jedan od najluksuznijih evropskih brendova, ali je jasno da je ova automobilska kompanija pošteno uštedela na modelu X-Type. Prilikom izrade automobila, mnogo su pozajmili od Ford Mondea, i sve to spakovali u prilično skup automobil.

Kvarovi motora, polomljene osovine i slab menjač su česte problemi s kojima se suočavaju vlasnici polovnih Jaguara X-Type.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari