G-Drive derivati domaće proizvodnje – gorivo koje štiti od smrzavanja 1Foto: EPA-EFE MOHAMED MESSARA

Sezona je zimskih godišnjih odmora, a planinske destinacije postaju omiljena odredišta kako ljubitelja zimskih sportova, tako i onih koji bi u porodičnom okruženju da uživaju u snežnim čarolijama i lepotama planinskih predela.

Pripreme za putovanje uveliko traju, a faktor sigurnosti  u vožnji i dalje je u samom vrhu na našoj lestvici prioriteta.

Provera  tehničke ispravnosti  i sveobuhvatna kontrola  vozila, po savetu stručnjaka, trebaju da budu obavljeni do pojave prvih mrazeva. Ipak, kod vlasnika automobila na dizel pogon dodatnu brigu tokom cele zime zadaje mogućnost „smrzavanja“ dizel goriva.  Stručnjaci upozoravaju da su automobili na dizel pogon  posebno osetljivi na zimski minus, imajući u vidu da je dizel gorivo podložno „smrzavanju“ usled formiranja kristala parafina pri niskim temperaturama. Ta pojava može da dovede do zamućenja i zgušnjavanja ove vrste derivata, a samim tim do otežanog starta motora ili čak potpunog blokiranja dotoka goriva. Savet stručnjaka je upotreba odgovarajućeg antifriza za optimalan rad motora, ali i pogonskog goriva koje će obezbediti maksimalne performanse motora čak i na niskim spoljnim temperaturama.

U kompaniji NIS, koja poseduje najveću mrežu benzinskih stanica u Srbiji, ističu da su za potrošače u zimskom periodu obezbedili standardni evro dizel iz Rafinerije nafte Pančevo sa unapređenim niskotemperaturnim osobinama koje karakteriše bolja filtrabilnost i funkcionalnost vozila na niskim spoljnim temperaturama. Osim standardnog dizela, NIS nudi potrošačima i aditivirano premijum G-Drive dizel gorivo, koje zahvaljujući  sinergiji aktivnih komponenti aditiva i standardnog evro dizela doprinosi povećanju snage motora, efikasnijem sagorevanju goriva, a samim tim i poboljšanim performansama motora, čak i na ekstremno niskim temperaturama. Ovaj premijum derivat dodatno sadrži aktivne anti-korozivne komponente koje doprinose zaštiti motora od korozije, odnosno pružaju profesionalnu zastitu čitavom sistemu za gorivo. Svakodnevne kontrole kvaliteta i analize koje se vrše u procesu proizvodnje, isporuke i skladištenja goriva, obezbeđuju sigurnost i pouzdanost derivata iz Rafinerije nafte Pančevo.

Kompanija NIS otišla je korak dalje u zaštiti svojih potrošača i prevenciji nastanka štete na njihovim automobilima. Na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama kupcima je dostupan i  NISOTEC Antifriz Longlife 100 koji, razblažen demineralizovanom vodom u odnosu 1:1,  pruža zaštitu od korozije svih metalnih delova i štiti motor i hladnjak automobila i na ekstremno niskim temepraturama, do -37 C. Kako bi bezbednost svih potrošača tokom zimskih meseci bila osigurana, NIS je do kraja marta obezbedio dodatnu pogodnost prilikom kupovine ovog proizvoda  –  uz kupljeni NISOTEC ANTIFRIZ LONG LIFE 100 od 1kg, na drugi kupljeni proizvod potrošač ostvaruje popust od 50 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.