Svečano otvoren Sajam automobila 1Foto: Aleksandar Todorović

Ministar privrede Goran Knežević svečano je otvorio 53. Međunarodni salon automobila i 11. Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme „Moto strast“ (Moto passion), na kojima je predstavljeno oko 410 izlagača iz 30 zemalja.

Sajam automobila i motocikala se održava pod sloganom „Godine prolaze, strasti ne prestaju“, a za posetioce će biti otvoren do 2. aprila. Danas mi svi zavide, svi prijatelji, što ću pre njih moći da vidim nove modele. Za nas muškarce, fudbal i automobili su strast koja ne prestaje, kao što kaže slogan sajma“, naveo je ministar.

Knežević je dodao da je Srbija u auto-industriji lider u regionu.

Na toj desetodnevnoj manifestaciji, koja se održava na Beogradskom sajmu u 10 hala, na više od 41.000 metara kvadratnih izložbenog prostora, biće predstavljena 34 automobilska brenda i 10 brendova proizvođača lakih privrednih vozila, 36 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila, i šest brendova bicikala.

BMV je za predstavljanje svojih modela i programa obezbedio ceo prostor hale 2-A Beogradskog sajma, gde će taj proizvođač predstaviti sve najbolje što u ovom trenutku proizvodi, uključujući premijere svojih električnih mašina „i-8“ i „i-3“, te novitete iz „serije 5“, „sedmice“ i „M-2“.
Za razliku od prethodnih godina, ove godine su motocikli, kvadovi, ATV-ovi i bicikli predstavljeni u tri hale Beogradskog sajma (7, 8 i 9), koje su specijalno preuređene za izlagače i ljubitelje dvotočkaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.