Banatski festival vina 1Foto: Plakat

U Zrenjaninu se 6. marta u održava „Internacionalni banatski festival vina” na kome će biti proglašena  najbolja vina Banata i nauspešniji vinari.

Rezultati i proglašenje pobednika obaviće se tokom festivala, najavljuje Branislav Prohaska iz „Kluba vina“ koji je koordinator  takmičenja „Najbolje vino Banata“.

Od 2018. godine na ovom takmičenju se ocenjuje i mlado vino Banatski šiler, koje se pravi od različitih sorti grožđa.

Ponekad se čitavi grozdovi stavljaju u širu i sve prepusti prirodnim procesima fermentacije kako bi se u potpunosti sačuvala voćna aroma, obajšnjavaju čar ove banatske recepture u “Klubu vina”. 

Internacionalni banatski festival vina održava se u hali Medison, u Karađorđevom parku,s a početkom u 11 časova. Festivalski deo programa obuhvata prodajne izložbe, degustacije, stručna predavanja i kulturno-umetnički program.

Ove godine o vinu će govoriti profesori i vinski stručnjaci Dragoslav Ivanišević, Vladimir Puškaš, Ljubica Radan, Branislav Vlahović, Anton Puškarić, Nataša Pavlović.

Ulaznica košta 200 dinara i za nju se dobija nepovratna degustaciona brendirana vinska čaša, namenjena javnoj degustaciji.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.