Foto: Screeshot/Youtube/Međunarodni komitet Crvenog Krsta (International Committee of the Red Cross - ICRC)

Suština najnovije poruke Crvenog krsta je da usamljenost niko ne zaslužuje, ali se dešava mnogima, čak i najmlađima.

Znate li koliko dece u Srbiji ne raste uz svoje roditelje? Dok mnoga deca uživaju u praznicima i poklonima, veliki je broj onih koji praznike čekaju daleko od roditeljske ljubavi, željni da ih neko obraduje.

U Srbiji postoji veliki broj domova i prihvatilišta za decu, kojima mali znak pažnje znači mnogo. U njima, više hiljada mališana željno iščekuje trenutke kada će dobiti ljubav i pažnju, jer nisu imali priliku da upoznaju svoje najbliže. Život prema njima nije blagonaklon i mnogo se razlikuje od onog koji pružamo svojoj deci. Deca u domovima nemaju kome da kažu svoju listu želja za novogodišnji paketić, ali nemaju ni kome da pruže bezuslovnu ljubav. A to im je najpotrebnije.

Praznik je period kada će mnogi mališani dobiti paketić i igračkicu sa kojom će se igrati. Ako ih tada naučite da se dobijanjem poklona pune ruke, a davanjem puni srce, možda će baš tada dobiti osmeh i zagrljaj koji nikada neće zaboraviti. To će im pomoći da nauče koliko je vredan svaki trenutak sačinjen od emocija, koji će im biti oslonac u najtežim trenucima.

Volite praznike i volite jedni druge.