Deset predloga za kreativne i korisne novogodišnje poklone 1Foto: Shutterstock/Iravgustin

Bliži se, formalni kraj ove godine, dani su prepuni obaveza, svi nešto žele da završe do 31. decembra. Ne brinite, možemo da radimo i 5. januara.

Ono što vam predlažemo je da za trenutak zastanete i promislite kako da usrećite one koji su vas u 2021. godini činili srećnim.

Izdvajamo 10 ideja za novogodišnje poklone i nadamo se da će vam biti inspirativni:

  1. Mesečna članarina za školu jezika

Znanje je jedna od najboljih investicija, ako vama draga osoba već mesecima priča da želi da usavrši ili nauči novi jezik, onda je mesečna članarina za školu jezika idealan poklon za nju ili njega.

Nekada nam je samo potrebno da imamo strukturu, kako bi se vratili u ulogu đaka. Baš ta ideja da znate gde i kada vam je čas olakšava prvi korak. Poklonite to olakšanje i znanje.

  1. Biljke

Korona nas je navilka da više vremena provodimo kod kuće, što je na svetskom nivou povećalo potražnju za sobnim biljkama. Postoji nešto opuštajuće u posvećenosti biljkama koje rastu i razvijaju se pod vašim krovom. Još kada vam biljku pokloni neko koga volite, onda je njeno postojanje posebnije.

Predlažemo vam da uredite jedan kutak vama drage osobe, kupite ili uzmiete pelcere od već proslavljenih baštovana i uz par saksija, poklonite nekom mini baštu u stanu ili u kući.

  1. Vikend putovanje

Svi smo umorni i svi obećavamo sebi dan-dva opuštanja. Kada dobijete vaučer, nema izgovora – na vama je samo da se spakujete i sa osmehom krenete. Zato vam predlažemo da rezervišete vikend za vas i vama dragu osobu. Tako ulažete u nove uspomene, kvalitetno vreme i odmor.

  1. Masaža

Ukoliko razmišljate o poklonu za nekoga ko mnogo radi, onda je masaža pravi izbor. Pošaljite vama dragu osobu u salon masaže i poklonite joj sat vremena relaksacije i tišine. Nekada nam je samo to potrebno.

  1. Pokon kartica za kupovinu

Banke su uvele i tu mogućnost, ukoliko želite da unapredite stari dobri običaj koji dinar u koverti, onda je ova kartica pravo rešenje. Poklonite osobi mogućnost da sama izabere šta joj je potrebno i to kupi, bez griže savesti.

  1. Donirajte u ime vama drage osobe

Neki ljudi ne vole poklone, misle da je to bacanje novca i nepotrebno opterećenje. Ili jednostavno misle da imaju sve što im je potrebno. Ako je vaša draga osoba, osoba tog kova, onda je to idealna prilika da novac koji ste namenili za poklon, preusmerite na donaciju i tako pomognete nekom kome je to zaista potrebno.

Naši predlozi su: Solidarna kuhinja, Svratište, Liceulice ili Kreni – Promeni. Važno je samo da tema ili grupa kojoj donirate, bude bliska osobi u čije ime to činite. Jednom kada vam stigne potvrda o donaciji, napišite poruku ili pismo osobi koja vas je inspirisala da učinite to.

  1. Mesečna članarina za teretanu, jogu ili pilates

Da, u januaru će biti teško pokrenuti se. Ako je neko iz vašeg okruženja sklon priči da od ponedeljka kreće sa fizičkim aktivnostima, onda je ovo pravi poklon. Poklonite mesečnu članarinu za fizičku aktivnost koja je locirana blizu osobe kojoj poklanjate i dajte joj priliku da vežba i učini nešto dobro za sebe i svoje telo.

  1. Karte za festival, pozorište, muzej ili koncert

Poklonite kulturni sadržaj osobi koju volite. Karte za omiljeni festival ili koncert, godišnja karta za pozorište, karte za muzej sa vodičem, promislite samo u čemu ta osoba najviše uživa. Ovaj poklon će biti i odlična prililka da zajedno provedete kvalitetno vreme i da vama draga osoba nauči nešto novo ili doživi neko posebno iskustvo.

  1. Zdravstveni pregled

Znamo zvuči gotovo morbidno, ali pođite od sebe, koliko puta ste spomenuli u poslednjih mesec dana da morate da zakažete pregled i samo proverite da li je sve u redu.

Nekada preglede odlažemo iz straha, nekada zbog nedostatka novca, a nekada jednostavno nemamo vremena da sve proverimo i raspitamo se. Svakako, istina je da je važno da znamo kako smo. U

koliko znate da vama draga osoba treba da poseti dermatologa, proveri krvnu sliku, traži novog zubara ili ginekologa, eto prilike da joj pomognete. Poklonićete joj informaciju u kakvom je stanju njeno/njegovo telo. Znate kako kažu, zdravlje je najvažnije.

  1. Vreme i pažnju

Zvuči kao kliše, ali ako ne provodite dovoljno vremena sa vama dragim osobama, onda im je vaše vreme i pažnja najvažnije. Na kraju to je jedini neobnovljivi resurs. Rezervišite popodne, veče, jutro samo za vas. Bez telefona i velikih planova. Družite se i razgovarajte.

Pitajte nekoga kako je zaista. Kako je prošla ova godina? Koji su njegovi ili njeni planovi za sledeću? Ne zaboravite i da zagrlite tu osobu. Stvarno i dugo. Tako i razgovarajte. Živimo u inflaciji zagrljaja i razgovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari