Foto: Joga savez Srbije

Ovogodišnji festivalu joge u Beogradu okupiće Učitelje i instruktore joge iz sveta i iz Srbije koji će predstaviti različite stilove i pristupe praktikovanju joge.

„Posebna pažnja na festivalu joge biće pridata prezentaciji trenutno najpopularnijeg stila joge u svetu ART JOGE SIMILIRIS, koju će predstaviti revijalni sastav Art joge Joga saveza Srbije. Joga filozofija podstiče kreiranje zdravog životnog stila koji se ogleda u negovanju i oplemenjivanju svakodnevice. Joga preporučuje svakodnevnu negu telesnog zdravlja joga asanama (položajima), tehnikama disanja (pranajama), tehnikama koncentracije, tehnikama relaksacije, ali i negu emocionalne, intelektualne i socijalne dimenzije života”, navodi se u saopštenju Joga saveza Srbije.

Danas su joga tehnike važne u zdravstvenoj prevenciji, kao i rehabilitaciji. Prisutne su u psihoterapeutskim metodama, kao vid relaksacionih vežbi, kao nezavisni terapeutski metod. Koriste se i kao sredstvo za postizanje vrhunskih rezultata u sportu i umetnosti. Značaj praktikovanja joge sve više se ogleda i u rezultatima koji se postižu u radu sa decom sa posebnim potrebama i osobama trećeg doba.