Hedonizam Ide Prester: Što god mi mama servira 1Foto: Lična arhiva

Ne kuvam gotovo uopšte, iskreno. Samo kašice i supice za klince. Uvijek za pomoć u kuvanju zovem svoje roditelje ili svekrvu Silvanu.

Jednostavno nemam kad. Iako je kuvanje jako kreativno i zabavno, moram se tome jednom posvetiti kad mi se malo život smiri. Sa svojim tempom bez pomoći roditelja, deca bi mi jela samo viršle – govori za naš dodatak Ida Prester, hrvatska pevačica i voditeljka, koja živi u Beogradu.

Topla kupka za kraj dana

Ne stignem baš svaki dan, ali jednom u par dana napunim kadu kad svi zaspu. Obožavam jako toplu vodu, gotovo vruću, uronim u tu kupkicu i sanjarim dok se voda skroz ne ohladi. To mi je najdraži reset, u kadu ne nosim ni kompjuter ni telefon, pa napokon mogu biti sama sa sobom. Jedini dio tjedna bez ikakvih distrakcija. Majčina utroba.

Vijetnamska hrana

Obožavam vijetnamsku klopu, prepuna je svježeg povrća i zanimljivih začina. Puno je lakša od kineske, a i na tanjuru izgleda više sexy, šareno i zdravo. Mislim da bih mogla živjeti na vijetnamskim salaticama, samo da mi ih netko svakodnevno pravi. Ali s druge strane, volim i sarme, pljeskavice, gulaše… Nisam ja jako izbirljiva, što god mi mama servira – ja pojedem, zahvalna sam. A omiljeno piće mi je limunana.

Kod kuće sa klincima

Nekoć sam ganjala egzotične destinacije, sad mi je najdraže biti doma s klincima. Zavučemo se pod jorgan i škakljamo se. Probaš sve u životu, razna uzbuđenja, stimulanse… A onda shvatiš da ti je najljepše ono čeg si se prvi put sjetio sa četiri godine. Ti momenti sigurnosti, topline i smijeha… Ništa to ne može meni nadomjestiti, ni blizu.

Nije sve tako glamurozno

Imam ogromnu sreću da sam od svojih strasti napravila posao. Ne radim u uredu, nemam radno vrijeme, nemam ni šefa da mi stoji nad glavom… Ali svi ti festivali, putovanja, snimanja, presvlačenja, truckanja satima u kombiju svaki drugi dan – nije to glamurozan posao uopće. Na Instagramu je samo onaj najljepši dio, u pozadini je puno truda. Samo sanjam kućicu i taj jorgan s klincima. I druženje s mojim omiljenim ljudima, puno smijeha i radosti. Najvažnije na svijetu mi je imati „svoje pleme“ – ekipicu s kojom se osjećam „svoja“.

Omiljeno mesto za letovanje

Rovinj. Od tamo je Vanijeva mama, moja svekrva. Predivno mjesto, otvoreno, liberalno, opušteno. Totalni odmor od Balkana, kao da si ušao u neki talijanski film o ljetu i ljubavi. Bar pet puta godišnje se zaletimo do Rovinja, tamo je naš treći dom.

„Bistro grad“

Najčešće sam u našem restoranu, naravno, tamo mi je cijela ekipa, a i fino se klopa. Muž vodi restoran „Bistro grad“ pa tamo jedemo kad god smo u Beogradu. Preporučujem pljeskavicu, losos i ramstek! Osim našeg Bistroa obožavam kafić „Dim“, od klubova „20/44“ i „Drugstore“. A svako ljeto probam da ulovim festival „Devet“ u Ciglani.

Serije i knjige

Jako slabo uspem da stignem, ne sjećam se kad sam zadnji put bindžovala neku seriju. Mislim da je bio „Černobil“. Zadnje knjige koje sam čitala i koje preporučam su Marija Ratković – Ispod majice i Ana Rodić – Krunska.

Hedonizam ranije – koncerti, turneje i rejvovi

Ja sam se stvarno izludirala u mladosti kao rijetko tko. Smisao života su mi bili koncerti, turneje, rejvovi, upoznavanje novih ljudi… Od toga sam napravila i posao. I dan-danas sam na pozornici sretna i skroz slobodna, „rođena s mikrofonom u ruci“, što mi često govore. Volim publiku, predavanje, emocije nepoznatim ljudima… To je prekrasan adrenalin, kad vidiš koliko im to znači, ne poznajete se, a u trenutku koncerta ste jedno biće. Ali zrelost donosi svoje. Sad najviše uživam u dubinskim odnosima sa svojim ljudima, u intimnoj atmosferi povjerenja. Prijateljstvo, uz vlastitu obitelj naravno – to je najdragocjenija stvar koju čovjek može imati.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.