Kako do jačeg imuniteta? 1Foto: Pixabay/PollyDot

Sezona gripa je (nažalost) zvanično otvorena, ali ove godine se nažalost pored sezonskog gripa moramo, bar ćemo se truditi da se štitimo i od korona virusa.⁣⁣

Sezonski grip je trenutak kada se javlja blago povišena temperatura, curenje nosa, grebuckanje grla, malaksalost, umor itd..

Kada dođu ovi trenuci, svi znamo, ako lečimo trajaće sedam dana ako ne lečimo trajaće nedelju dana – šala mala, ali kako ne bi došlo do ove situacije možemo se bar truditi da naš imunitet držimo na optimalnom nivou.⁣⁣

Unos određenih namirnica može doprineti da se imuni sistem podigne na jači nivo i time se sam odbrani od prehlade i gripa koje sada “vrebaju”.

Ovo su neke od tih namirnica:⁣⁣

– : namirnica koja je puna aktivnih sastojaka koje mogu sprečiti upalne procese, može se pripremati samostalno kao čaj (komadiće djumbira kuvajte 4-5 minuta i ostavite da se ohladi, samo pazite da ne preterate sa količinom đumbira kako čaj ne bi bio ljutkast)⁣⁣.

– : prirodni antibiotik⁣⁣

– : apsolutno blagotvorna namirnica, mislim da nema potrebe da je dodatno hvalim.

– ̌: namirnica koja ima antivirusno dejstvo – preporučujem supu od pečuraka koja je i ukusna i delotvorna u borbi protiv virusa⁣⁣.

– : jer je puna vitamina C⁣⁣.

https://www.instagram.com/p/CGUrXzwJae1/

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Kako do jačeg imuniteta?”

  1. Šta reći, a ne nasmejati se. Potrebno je pojesti tonu sirovih pečuraka da bi se unelo 500 mg. ,,C“ vitamina,koliko ima u jednoj tableti. Inače sve namirnice zagrejane na više od 60 stepeni Celzijusa, potpuno gube ovaj vitamin.

    • @Mihailo Vuković: znate li Mihajlo da je najznačajniji izvor vitamina C u nemačkoj vojsci na ruskom frontu bio – krompir?! Ne, ne uništi se sve na preko 60 stepeni.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.