Kako je najusamljenija žaba na svetu prestala to da bude 1Foto: Wikipedia

Međutim, stvari su se relativno skoro preokrenule u Romeovu korist, kada su istraživači sa bolivijskog Prirodnjačkog muzeja „Alside de Orbinji“ u udaljenim kišnim šumama Bolivije pronašli čak pet drugih vodenih žaba Sehuencas – tri mužjaka i dve ženke. Cilj naučnika je da ih upare i potom vrate nazad u divljinu. Tereza Kamaćo Badani, načelnik Odeljenja za herpetologiju na „Alside de Orbinji“, koja je i predvodila ekspediciju, kaže da je i više nego optimistična da će Romeo i jedna od dve pronađene ženke koja je simbolično dobila ime Julija, biti dobar par – iako su sušte suprotnosti.

„Romeo je zaista miran i opušten i ne kreće se mnogo. Zdrav je i voli da jede, ali je nekako stidljiv i usporen“, objašnjava Kamaćo Badani. Sa druge strane, Julija je „energična, mnogo pliva, mnogo jede, i ponekad pokušava da pobegne“.

Romeo je, sudeći po njegovom Tviter nalogu, takođe srećan što više nije najusamljenija žaba na svetu, i što je dobio šansu za ljubav i potomstvo. Ukoliko ukucate Žromeothefrog, dolazite do njegovog profila Romeo the World’s Loneliest Frog (no longer!), a u opisu stoji sledeće: I’m formerly the last known Sehuencas Water Frog but now have hope for true love! I live in the Museo de Historia Natural Alcide d’Orbigny of Cochabamba/ (Ja sam bivši poslednji znani pripadnik Sehuencas vrste vodenih žaba, ali sada verujem u iskrenu ljubav! Živim u Prirodnjačkom muzeju „Alside de Orbinji“)