Kanada (4): Zanimljivi stanari i zabava

Dopisnica

Ostavite komentar

 1. Zivim u Kanadi vise od 20 godina. Toronto, Vankuver, Kalgary, Edmonton. U ovom tekstu su 90% nevidjene budalastine.
  Ovo je moj prvi komentar ikada na ovom sajtu. Bas me interesuje da li ce biti objavljen!

 2. Kad ste vec objavili moj komentar red je i da bar donekle obrazlozim moj sud is prethodnog komentara.
  — “Stanari-bogataši” – ”Bogatasi” ne stanuju u stanovima nego u kucama. Sto ne znaci da su svi koji zive u kucama bogatasi.
  — “Radi kao domar … Ipak sam morao da završim i školu za menadžere” – Za posao domara (building manager) nije potrebno nikakvo formalno obrazovanje.
  — “…kad sam sa diplomom otišao kod vlasnice i ponudio joj da me unapredi za menadžera…” – Ako postoji vlasnik zgrade onda se u toj zgradi stanovi iznajmljuju, a “bogatasi” sigurno ne bi iznajmljivali stanove. Ako su stanari vlasnici stanova u toj zgradi onda nema vlasnika nego postoji Strata Council (kucni savet) koji postavlja samo domara. Staranje o zgradi se prepusta posebnoj firmi koja je specijalizovana u toj oblasti I koja postavlja svog coveka za Strata Manager-a.
  — “…rekla mi je: "Nikada"… Ovde se mora znati ko je šef, a ko Indijanac…” – iz gornjeg proizilazi da je ovo nebuloza. Osim toga, iz sopstvenog a I iz iskustva drugih mogu da kazem da je njima bitno samo da li znas da obavljas posao za koji se javljas a sve drugo nebitno.
  — “Na dvadesetom spratu živi operska pevačica koja svakodnevno vežba arije za svoju ulogu.” – Postoji kucni red. Svako ko pravi buku dobije prvo opomenu a onda sledi kazna od 200 dolara pa navise svaki put kad se neko zali.
  — “Ariju koju je vežbala svakodnevno – papagaj je naučio mnogo pre nje, bez greške.” – Ovo nije vredno nikakvog komentara.
  — “.. sa prvim mrakom gube sopstvenu privatnost. Upaljene lampe osvetljavaju unutrašnjost "femili rum” …- Tamo ne postoji obicaj da se zaviruje jedni drugima u sobe.
  — “…kretanje ukućana sa bezglasnim govorom i pokretima koji liče na pantomimu.…” – Budalastina koja nije vredna komentara. Kako ona to zna ako nije zavirivala tim ljudima u sobu.
  — “Krediti su ovde toliko uobičajeni da vas podozrivo gledaju ako iznos veći od sto dolara plaćate gotovinom…” – Jos jedna u nizu izmisljotina.
  — “…Neopterećeni hranom (sve je na čačkalicu i na jedan zub)…” – Uglavnom se pece rostilj I ne jede se cackalicom.

  I na kraju, malo manje “maste” a malo vise tacnosti ne bi bilo na odmet.

Ostavite komentar

Život

Naslovna strana

7. maj 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.