
Najbolji sos na svetu, prema mišljenju mnogih kulinarskih stručnjaka, je jednostavan paradajz sos napravljen od samo četiri sastojka. Ovaj recept popularizovala je italijanska kuvarica Marčela Hazan, a njegovu jednostavnost i bogat ukus prepoznali su brojni ljubitelji ukusnog zalogaja širom sveta.
Stoga, nema razloga da ga sami ne napravite i ne isprobate, pogotovo što će vam za to biti potrebno jako malo sastojaka. Evo recepta, koji prenosimo sa N1.hr.
Recept za najbolji sos od paradajza
Za ovaj svetski poznat i nagrađivan sos biće vam potrebno:
- 800 grama paradajza iz konzerve,
- jedan luk,
- 70 grama putera,
- soli.
Priprema:
- Luk oljuštite i isecite glavicu na dva dela, pa ih stavite u šerpu bez seckanja.
- Dodajte puter i kratko propržite.
- Zatim dodajte paradajz i kuvajte na laganoj vatri 45 minuta. Hazan je tvrdila da ni luk ni ostale sastojke ne treba seckati. Samo pomešajte sve da se kuva i pustite da se ukusi spoje.
Ceo recept je u videu ispod:
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.