Novosadski "Oktoberfest" od 20. do 21. oktobra 1

Novosadski „Oktoberfest“ će biti održan od 20. do 21. oktobra u Master centru Novosadskog sajma.

O samom festivalu i ovogodišnjem programu govorili su na konferenciji za novinare i generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, predsednik „Color Press Group“ Robert Čoban, zamenica direktora Nemačko-srpske privredne komore Doris Danilović, kao i frontmen grupe „Love Hunters“ Milan Mumin, a konferenciji je prisustvovao i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević.

– Nakon uspešnog prošlogodišnjeg „Novosadskog Oktoberfesta“ svedoci smo da je Grad u tom trenutku doneo dobru odluku kada je odlučio da podrži ovu manifestaciju. Tada smo pričali da Grad ne želi da se manifestacije završe sa 1. septembrom, već je težnja bila da produžimo tu sezonu, i mislim da smo sa „Oktoberfestom“, koji je otvorio deo jesenjih i zimskih manifestacija, napravili pun pogodak. Kasnije smo imali i nekoliko zimskih manifestacija, a sve to je rezultiralo povećanjem broja turista u Novom Sadu. Kada govorimo o turizmu u gradu, prošla godina je bila rekordna, jer je čak 60 hiljada više turista posetilo Novi Sad u odnosu na prethodnu godinu. Ove godine, za prvih sedam meseci, imamo 10 odsto više turista u odnosu na 2016. Za „Novosadski Oktoberfest“ prošle godine tražila se karta više, program i atmosfera su bili jako dobri i ove godine očekujemo još više posetilaca- rekao je Milorad Radojević i dodao da je Grad sa zadovoljstvom ponovo podržao ovu manifestaciju.

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković naglasio je da je prethodni „Novosadski Oktoberfest“ bio izuzetno dobar, s obzirom na to da je 16 hiljada ljudi posetilo ovu manifestaciju.

– Menadžment Novosadskog sajma je uvideo da imamo veće kapacitete nego što je njihova iskorišćenost, i otvorili smo vrata prema inovativnim ljudima i kompanijama kao što je „Color Press Group“. Želim da se zahvalim gradonačelniku Milošu Vučeviću, koji je podržao ovu ideju, kao i ambasadi NR Nemačke i Nemačko-srpskoj privrednoj komori na podršci prilikom organizacije, istakao je Slobodan Cvetković.

Predsednik „Color press Group“ Robert Čoban je rekao da će i ove godine festival trajati dva dana i da će tendencija biti da se isprave eventualne greške od prošle godine.

– Novosađani i njihovi gosti biće u prilici da uživaju u više desetina marki piva iz celog sveta, bavarskim kobasicama, perecama i puno dobre zabave. „Novosadski Oktoberfest“ će dve nedelje uoči festivala imati svoj štand na Trgu slobode u centru grada gde će posetioci biti u prilici da kupe suvenire, ulaznice, ali i da uživaju u pivu, kobasicama i perecama. Takođe, na Sajmu turizma koji nam predstoji, organizovaćemo i kasting za konobarice i konobare „Oktoberfesta“ i druge promotivne aktivnosti, naglasio je Čoban. Prema rečima zamenice direktora Nemačko-srpske privredne komore Doris Danilović „Oktoberfest“ je najveći nemački nacionalni festival koji je odavno prešao granice Nemačke, a naglasila je i to da se slični festivali održavaju u celom svetu.

Bogat muzički program

Predviđen je i bogat muzički program u okviru kojeg će nastupiti „Hladno pivo“, „SARS“, „Orthodox Celts“, „Drum ‘N’ Zez“, „Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi“, „Love Hunters“, „Amajlija“ i mnogi drugi. Ulaznice za manifestaciju se mogu nabaviti putem mreže „Gigstix“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.