Ovo je najlakši način da očistite paprike i pitamo se kako se toga ranije nismo setili 1Fotografija: Shutterstock

Sigurno ste se puno puta namučili da otvorite i očistite paprike od semenki i za to utrošili puno vremena, ali srećom postoji rešenje. Naime, na društvenim mrežama korisnici obljavljuju svoje trikove za ovu kuhinjsku radnju, i time olakšavaju život drugima. Jedan od njih smo isprobali…

Trik je, dakle, u tome da deo gde se nalazi peteljka najpre ugurate unutar paprike, a zatim je jednostavno prepolovite. Srce paprike tako postaje vrlo lako za vađenje, a na polovinama ostaje tek nekoliko semenki koje vrlo lako možete da odstranite nožem ili ispiranjem paprike pod vodom.

Kako bismo se uverili da trik zaista radi, testirali smo ga na nekoliko različitih babura, jednom s tanjom korom, te dve s debljom. Budući da je ona s tanjom automatski i mekša, jasno je kako trik nije u potpunosti uspeo, pa je deo srca paprike i semenki ipak ostao u polovinama.

S crvenom i zelenom paprikom stvar je bila nešto jednostavnija, no to smo pripisali ponajviše debljini ploda zbog koje se njime lakše rukuje. U svakom slučaju, trik je, više ili manje, uspeo i od sada ga svakako koristimo i u svojoj kuhinji. Još samo da dočekamo prave domaće paprike iz bašte i bacamo se na kuvanje.

Izvor: jutarnji.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari