Foto: Predrag Božin

Neki drugi ga pamte po diskoteci „Alora“ koja je mamila posetioce ne samo iz okoline već i iz gradova kao Subotica, Bečej, Novi Sad, Beograd.

Sportisti ga pamte po rukometašima koji su tada uspeli da se probiju do 3. Jugoslovenske lige, a bili su tu i fudbaleri i košarkaši. Sa pravom su meštani govorili da je Padej centar sveta… Kao što to i biva, sve što je lepo ima kraj. Preduzeća su propala, diskoteke više nema a rukometaši su odavno okačili opremu o klin. Padej je polako prepušten sudbini koja je zagrlila mnoga vojvodjanska sela. 

Ovo je snimak o drugoj strani Padeja, gde se ljudi bore za goli opstanak, gde se nešto započne pa ne završi. Gde se reke pretvaraju u močvare, a ruševine krase ulice kao srednjovekovna utvrdjenja, gde je put pun rupa a saobraćajni znakovi se stidljivo skrivaju iza ždbunja. Gde ipak ima mladih ali nemaju mogućnosti.

Ali nada ipak ostaje… Padejci su bili i ostali vredni, sportista ima dovoljno, a Padej je bio i ostao vojvođansko selo velikog srca. Svanuće neko novo, bolje sutra.