Pečeni čeri paradajz sa belim mesom (recept) 1Foto: Vesna Laćarak

Šta kažete na ovu zdravu kombinaciju? Za sve one koji nemaju dovoljno vremena da provode u kuhinji, predlažemo ovu veoma interesantnu kombinaciju namirnica.

Dosta raznovrsnog povrća sa belim pilećim mesom i neodoljivi pečeni čeri paradajz, biće sasvim dovoljno za jedan ukusan i lagan obrok.

Pečeni čeri paradajz daje jednu potpuno novu dimenziju letnjeg obroka, gde se prilikom pečenja razviju posebne slatkasto mirisne arome.

Začini kao što je origano, majčina dušica, beli luk, kao i maslinovo ulje nam pomažu da ukus doteramo onako kako mi volimo. Bitno je nabaviti sve namirnice koje su nam potrebne a sama priprema je veoma kratka.

Naravno da izbor povrća može biti drugačiji u zavisnosti od vaših trenutnih želja. Kada uz ovo dodamo i neki lagani preliv ili sos, evo rešenja za pravi letnji obrok, koji možemo poslužiti za ručak ili večeru.

Pečeni čeri paradajz sa belim mesom (recept) 2
Foto: Vesna Laćarak

Šta nam je sve potrebno:

  • 2 paprike žuta i crvena ili zelena
  • 1 tikvica
  • 2 grane čeri paradajza
  • 1 belo pileće meso
  • 1 batat
  • krupna so, biber, začini
  • maslinovo ulje

Za preliv:

  • 200ml grčkog jogurta
  • 1 srednji krastavac
  • čen belog luka
  • pola veze mirođije
  • so, biber
  • maslinovo ulje

Način pripreme:

  1. Povrće opratiti, naseckati na štapiće složiti u nauljeni kalup za pečenje, redom paprika, tikvice, grana čeri paradajza, batat, dodati nekoliko zrna krupne soli i biber. Belo meso posoliti i posuti mešavinom začina. Od gore peko svih namirnica nekoliko kapi maslinovog ulja.
  2. Peći u zarejanoj rerni 45 minuta na 180C.
  3. Za to vreme oprani krastavac narendati, posoliti, ostaviti da odstoji pa iscediti višak vode, dodati sitno naseckani beli luk, mirođiju,biber, grčki jogurt, promešati, posuti maslinovim uljem i poslužiti uz piletinu i povrće.

Napomena: sos možemo sami da kreiramo od pavlake, majoneza, kečapa, limuna, maslinovog ulja, belog luka…

Uživajte!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari