Piće kod "Prijatelja" u zrenjaninskom Central Perku 1Foto: M. P. / Danas

Kada je pre 28 godina počela da se emituje humoristička američka serija „Prijatelji“ niko nije znao koliku će planetarnu popularnost dostići i u kojim sve krajevima sveta će Rejčel, Džoi, Fibi i prijatelji iz ovog sitkoma postati hit junaci.

Popularan američki sitkom, koji prati živote mladih Njujorčana u njihovim dvadesetim i tridesetim godinama, završio se 2004. godine posle deset sezona.

A popularnost se nastavila i nakon prekida snimanja serije pa je tako na tragu svega toga otvoreno i nekoliko lokala, po uzoru na stan i kafić gde su se originalni „Prijatelji“ sastajali.

Jedno od takvih mesta, kafić „Central perk“, nalazi se u centru Zrenjanina, a kafić posvećen popularnoj seriji otvorio je Zrenjaninac Krunoslav Grujić poznatiji kao Kića.

„U Singapuru sam video kafić kao što je ‘Central perk’ i to me je motivisalo da i u Srbiji tako nešto napravim, pošto sam obožavalac ove serije. Gledao sam seriju i na osnovu nje nabavio sve što podseća na autentični enterijer. Napravljena je i replika Monikine sobe i kuhinje, gde su smeštene mnoge scene iz serije“, kaže Grujić.

Zrenjaninski preduzetnik ne krije da uživa u svom kafiću, koji su sem domaćih gostiju posetili i stranci, oduševljeni izgledom i sadržajima.

„Bilo je odsta gostiju iz inostranstva, ljudima koji vole seriju se sviđa naš ambijent. Sada pripremamo Džoijevu sobu, a imaćemo u ponudi i suvenire“, najavljuje Kića.

Piće kod "Prijatelja" u zrenjaninskom Central Perku 6
Foto: N.S.J.

Kafić svojim uređenjem, gde je svaki detalj posvećen glavnim junacima serije „Prijatelji“ a sa zidova vas posmatraju Džoi i ostala družina, nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Imate utisak da će glumci lično, glavom i bradom, iskočiti sa nekom šalom svakog trenutka.

Dobre poznavaoce onoga što Krunoslav Kića Grujić radi nimalo nije iznenadio ovako origrinalni kafić.

To se od njega i očekivalo, s obzirom da iza sebe ima uspešne i kultne zrenjaninske lokale poput Mravinjaka i Zelenog zvona, u kojima su stasavale brojne generacije Zrenjaninaca slušajući dobru muziku i izvođače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari