Poznate ličnosti širom sveta pozivaju ljude da nose maske (FOTO/VIDEO) 1Foto: Instagram/ @ladygaga

Još od proglašenja pandemije korona virusa, svetski stručnjaci ističu da postoji jedan jednostavan, ali efikasan način da se zaštitimo od zaraze, a to je – nošenje maske.

Medicinskim radnicima su se u apelu pridružile i poznate ličnosti širom sveta, objavljujući svoje slike sa maskama na društvenim mrežama i pozivajući druge da urade isto.

Medicinski stručnjaci širom sveta već mesecima savetuju i pozivaju ljude da nose zaštitne maske, kako bi na taj način sprečili širenje korona virusa.

Uprkos njihovim svakodnevnim apelima, u poslednje vreme razvijaju se brojne teorije koje govore o tome kako je nošenje maski loše, kako su one štetne.

Zbog takvih teorija kod građana se javlja otpor prema ovom, zapravo veoma efikasnom, načinu sprečavanja širenja infekcije.

Brojne poznate ličnosti iz svih krajeva sveta ipak su shvatile da je zdravlje na prvom mestu, zbog čega na društvenim mrežama svakodnevno objavljuju slike na kojima nose masku, apelujući na svoje pratioce da urade isto.

Modna dizajnerka Tori Burč 30. juna je pokrenula kampanju na društvenim mrežama pod heštegom #WearADamnMask, kojoj se pridružio veliki broj poznatih ličnosti koji u svojim objavama savetuju pratioce da nose maske kako bi zaštitili sebe i druge.

Među poznatima koji su se pridružili ovoj kampanji je i glumica Dženifer Aniston. Ona je uz sliku na svom Instagram profilu napisala da o nošenju maske ne treba da se postavljaju pitanja, niti da se pokreće debata.

„Ako brinete o ljudskim životima, molim vas… samo nosite masku i podstaknite ljude iz okruženja da urade isto“, apelovala je Aniston.

https://www.instagram.com/p/CCEvWDPjXc8/

„U ovom veoma teškom trenutku za ceo svet veoma je bitno da se ujedinimo i da podržimo jedni druge. Hajde da uradimo ono što je potrebno da bismo pomogli“, napisao je na svom Tviter profilu jedan od najboljih fudbalera na svetu Kristijano Ronaldo.

Pevačica Lejdi Gaga je naglasila da svako može da ostane poseban iako nosi masku, apelujući da svako treba da brine o zdravlju na ovaj način.

„Budi jedinstven, ali nosi masku! Verujem u ljubaznost prema sebi, zajednici i planeti!“, napisala je pevačica, uz šta je i pozvala svoje prijatelje da i oni pokažu primer i da objave svoje slike sa maskom.

https://www.instagram.com/p/CCMFTRysr-N/

I glumac Patrik Dempsi istakao je da nošenjem maski zapravo čuvamo živote ljudi u našem okruženju.

„Lep je dan za spasavanje života“, naglasio je na svom Instagram profilu.

https://www.instagram.com/p/CCCTkCth2Ym/

Nagrađivani pozorišni i filmski glumac, reditelj i producent Tom Henks, koji je početkom godine pozitivno testiran na korona virus, kritikovao je pojedince koji odbijaju da nose maske.

„Nosite masku, perite ruke, držite fizičku distancu, jer ako to ne možete da uradite onda nemam poštovanja prema vama“, poručio je Henks.

Dnevni list Danas pokrenuo je kampanju na društvenim mrežama sa ciljem podizanja svesti građana. Svakodnevno pod heštegom #BudiDanasOdgovoran objavljuju se poruke poznatih ličnosti iz Srbije, u kojima oni pozivaju građane da nose maske, jer na taj jednostavan način svako od nas može da pomogne i sebi, ali i drugima.

https://www.instagram.com/p/CC_iuLuJCMN/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.