Proces spremanja hrane je za mene meditativan: Peđa Milutinović, mladi džez bubnjar, za Danas 1Foto: Privatna arhiva

Džez bubnjar i kompozitor Peđa Milutinović, poznat i kao Drumbooty, za naš dodatak „Prijatno“ priča o svakodnevnim ritualima, slobodnom vremenu, muzici koju voli i otkriva kako bi izgledao njegov idealan slobodan dan.

Peđa je bio deo brojnih sastava poput Vasil Hadžimanov benda i Qzama kvarterta, a njegov prvi debitantski album nosi naziv „Veritas vincit“.

 Podkasti i muzika

• Slobodno vreme koristim za druženje sa prijateljima, trening i šetnju. Volim da slušam podkaste i otkrivam novu muziku.

S obzirom da se bavim takvim poslom gde je teško odrediti radno vreme, dešava se da slobodne trenutke koristim radeći nešto vezano za muziku. Na kraju dana mi takve stvari ne padaju teško, jer je to nešto u čemu zaista uživam i čemu se radujem.

Svakodnevni rituali

• Uživam u jutarnjoj kafi i doručku. Obožavam da odem u svoj studio u kome sviram bubnjeve, klavir i komponujem.

Proces spremanja hrane je za mene meditativan: Peđa Milutinović, mladi džez bubnjar, za Danas 2
Foto: Aleksandar Ilić

Džez džem-sešn utorkom

• Volim da vozim bicikl i rolere, a omiljena ruta mi je od 25. maja do Ade. Utorkom volim da idem na džez džem-sešn u „Bluz i Pivo“, dok vikendom volim žurke i svirke u „Strogom Centru“.

Kampovanje na Luštici

• Obožavam Jadransko more! Ove godine sam prvi put kampovao na poluostrvu Luštica u Crnoj Gori, bio sam oduševljen prirodom i konceptom letovanja bez standardnog turizma.

Omiljeno mesto za letovanje mi je Pula, zato što je savršen balans izmedju prelepih divljih plaža i urbanih delova grada.

Pariz je grad u kome sam bio više puta i kome se rado vraćam. Energija tog grada je neverovatna. Veliki broj kulturnih dešavanja i ogroman broj ljudi koji to voli i prati.

Idealan slobodan dan

• Zahvalan sam svom prijatelju i kolegi Draganu Ćalini što me je inspirisao da moj idealan slobodan dan počne ovako: Počeo bi na Bajloni pijaci, tamo bih kupio sve što mi je potrebno od namirnica za doručak i ručak.

Potom bih dosao kuci i uz neko craft pivo spremao klopu. Sam proces spremanja hrane je za mene meditativan. Dok se hrana krčka, verovatno bih malo pospremio kuću, slušao album koji mi je neko preporučio ili koji nisam dugo slušao.

Italijanski i japanski restoran

• Idem često u Palilulu na paradajz čorbu, ćevape ili pohovanu papriku punjenu sirom. Što se italijanske kuhinje tiče, „Trattoria Campania“ mi je na prvom mestu. „Sakura“ je jako zanimljiv japanski restoran.

Omiljeno mesto za kafu mi je „Kafograf“ – imaju odličnu kafu, a usluga im je najbolja.

Proces spremanja hrane je za mene meditativan: Peđa Milutinović, mladi džez bubnjar, za Danas 3
Foto: Privatna arhiva

Filmovi Kventina Tarantina

• Od novijih filmova koje sam gledao izdvojio bih „The Worst Person in the World“ i „Unhinged“, u kome Russell Crowe briljira.

Od serija bih izdvojio „Crown“ i „Nudes“. Filmovi kojima se uvek rado vracam su ostvarenja Kventina Tarantina. Volim i francusku kinematografiju, jedan od mojih omiljenih francuskih filomva je „The Intouchables“.

Od klasične do narodne muzike

• Volim da slušam svašta. Od klasike do narodnjaka. Omiljeni izvodjači ovih dana su mi Sam Gellaitry, Louis Cole, MonoNeon i Lily Lyons.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari