Recept: Bombice od napolitanki – brzi slatkiš koji svi vole 1Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Bajate čokoladne napolitanke su možda i gora stvar od „brašnjavih“ jabuka… Kako, bre, da jedeš napolitanke ako se ne lome i ne šušte pod zubima, dok se ultra sveži fil razmazuje po nepcima! Da zagrizem i da se to savije i jedva žvaće? Pa ne mogu, stvarno…

A ne znam ni ko može…

Setila sam se da poslastičare sve one krajcove koji im ostaju od torti i kolača umeju da smuljaju u bombice. I da znate, odlična je to ideja!

Recept: Bombice od napolitanki – brzi slatkiš koji svi vole 2
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake
  • 200g bajatih napolitanki
  • 100g keksa
  • rendana kora jedne narandže
  • sok od jedne narandže
  • šaka seckanih oraha
  • ekstrakt ruma po želji
  • Za glazuru
  • 150g čokolade za kuvanje
  • parče margarina otprilike 30g
  • malo seckanih oraha za posipanje

Sameljite u čoperu keks i napolitanke, dodajte koru narandže, orahe i ekstrakt ruma, promešajte i polako nalivajte sok. Trebalo bi da smesa bude dovoljno gusta da se lako formiraju bombice.

Zabodite čačkalicu u svaku, i ostavite ih u zamrzivaču da se dobro stegnu.

Recept: Bombice od napolitanki – brzi slatkiš koji svi vole 3
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

U posudi na umerenoj temperaturi istopite margarin i čokoladu. Držeći za čačkalicu, umačite bombice u glazuru i odlažite ih na pek papir. Svaku bombicu odmah pospite seckanim orasima, kako bi se zalepili preko glazure.

Ostavite bombice na sobnoj temperaturi, i nakon 20 minuta lagano uklonite čačkalice.

Prijatno!

Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“ Isidore Smiljković i na Instagram profilu @kokodbake

Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs

Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.

U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari