Recept: Keto musaka 1Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Dečaci, beskrajno vam hvala na inspiraciji, ovo jelo je vama posvećeno!

Recept: Keto musaka 2
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Zbog #keto režima, izbegla sam krompir, a i meso, jer mi ga je nešto preko glave. Pečene paprike, jaja, sir i šunka su sve što vam treba od sastojaka.

  • 15 pečenih paprika
  • 150g feta sira
  • 4 jaja
  • 150g šunke
  • malo praška za pecivo
  • 50ml neutralne pavlake
  • malo ulja
  • suvi začin od povrća

Priprema:

Oljuštite paprike, operite ih od semenki, a zatim ih posolite vegetom i propržite na malo ulja, tek da ispari višak vode. Pripremite fil od 3 jaja, sira i sitno seckane šunke.

Dodajte malo praška za pecivo (na vrh noža). U podmazanu posudu za pečenje ređajte paprike, zatim fil i tako do kraja.

Paprike treba da budu poslednji sloj. Ubacite na pečenje, trebaće vam oko 20 minuta na 200 stepeni. Zatim prelijte mešavinom neutralne pavlake, jajeta i vegete po ukusu. Vratite u rernu da se zapeče.

Recept: Keto musaka 3
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Ovo vam je super varijanta i za predjelo, ali je i savršeno upakovan keto obrok! Poigrajte se sa filom slobodno. Mislim da bi super bilo ubaciti slaninicu ili neko domaće suvo meso.

Umesto feta sira, koji je blagog ukusa, možete da koristite neki zreli beli sir. Ovčji, kravlji, kozji… Kako god vam se voli! Biće perfektno!

Prijatno!

Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“ Isidore Smiljković i na Instagram profilu @kokodbake

Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs

Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.

U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće.

close
Recept: Keto musaka 4

Prijavite se za
NJUZLETER

Svake subote u formi mejla biće Vam dostupan pregled nedelje koji za Vas biraju i komentarišu kolumnisti Danasa.

Vaša email adresa biće korišćena isključivo za potrebe slanja njuzletera u skladu sa Politikom privatnosti.

Podržite nas članstvom u Klubu čitalaca Danasa

U vreme opšte tabloidizacije, senzacionalizma i komercijalizacije medija, duže od dve decenije istrajavamo na principima profesionalnog i etičkog novinarstva. Bili smo zabranjivani i prozivani, nijedna vlast nije bila blagonaklona prema kritici, ali nas ništa nije sprečilo da vas svakodnevno objektivno informišemo. Zato želimo da se oslonimo na vas.

Članstvom u Klubu čitalaca Danasa za 799 dinara mesečno pomažete nam da ostanemo samostalni i dosledni novinarstvu u kakvo verujemo, a vi na mejl svako veče dobijate PDF sutrašnjeg broja Danas.