Recept: Keto musaka 1Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Kada ti zidove hrani fenomenalna muzika benda Moussaka, musaka je potpuno logičan izbor! I ne, nije klasična musaka, jer ni muzika koju stvara ovaj bend nije klasična! Improvizovala sam!

Dečaci, beskrajno vam hvala na inspiraciji, ovo jelo je vama posvećeno!

Recept: Keto musaka 2
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Zbog #keto režima, izbegla sam krompir, a i meso, jer mi ga je nešto preko glave. Pečene paprike, jaja, sir i šunka su sve što vam treba od sastojaka.

  • 15 pečenih paprika
  • 150g feta sira
  • 4 jaja
  • 150g šunke
  • malo praška za pecivo
  • 50ml neutralne pavlake
  • malo ulja
  • suvi začin od povrća

Priprema:

Oljuštite paprike, operite ih od semenki, a zatim ih posolite vegetom i propržite na malo ulja, tek da ispari višak vode. Pripremite fil od 3 jaja, sira i sitno seckane šunke.

Dodajte malo praška za pecivo (na vrh noža). U podmazanu posudu za pečenje ređajte paprike, zatim fil i tako do kraja.

Paprike treba da budu poslednji sloj. Ubacite na pečenje, trebaće vam oko 20 minuta na 200 stepeni. Zatim prelijte mešavinom neutralne pavlake, jajeta i vegete po ukusu. Vratite u rernu da se zapeče.

Recept: Keto musaka 3
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Ovo vam je super varijanta i za predjelo, ali je i savršeno upakovan keto obrok! Poigrajte se sa filom slobodno. Mislim da bi super bilo ubaciti slaninicu ili neko domaće suvo meso.

Umesto feta sira, koji je blagog ukusa, možete da koristite neki zreli beli sir. Ovčji, kravlji, kozji… Kako god vam se voli! Biće perfektno!

Prijatno!

Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“ Isidore Smiljković i na Instagram profilu @kokodbake

Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs

Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.

U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari