Recept za slani čizkejk (cheesecake)

Isidora i list Danas tradiciju čuvaju i svakog petka za vas jela ko kod bake kuvaju

Ostavite komentar


  1. Ja bih bez zelatina i ceri paradjza , preko sira stavila bih pohovane tikvice a odozgo bih premazala sa kiselom pavlakom i posula seckanom mirodjijom , ili druga varijnata , odozgo bih stavila pohovane pecene paprike a preko njih kiselu pavlaku u tankom sloju . U svakom slucaju sve je dobro jedino me ova slika podseca na nesto slatko a ne slano pa pocnu da se luce sokovi na slatko . Odmah idem na njen sajt , obozavam starinske recepte narocito one seoske . Od skora , bas da bi me podsetilo na to starinsko svako jutro na malo masti stavim isecene sveze paprike da zacrvce , odmah dobijete miris sela i starinske kuhinje a onda preko toga bacim dva jaja a preko svega parce hleba , dorucak je bolji od bilo koje kase . A onda za rucak , ja sam negde procitala da je organizmu potrebno dnveno 100 gr, masti , i vidim kada jedem bezmasno da mi organizam trazi masno , a kada pojedem tih 100 gr. mast bilo u kom obliku sve bude u redu , probala sam isto podseca na starinsko , stavite mast u serpu nemojte stedeti , staviti tri supene kasike masti , bolje u lonac omanji , neka se zagreje , kada s emast zagreje preko izrucite zaledjenu zutu boraniju promesati i preko toga stvaiti dve do tri kasike dvotruko koncentrovanog paradjz pirea , sacekati da vidite da li treba vode, ako treba sasvim malo ali sasvim malo je dodati , poklopiti i neka se krcka pola sata na najblazoj vatri, zapamtite sasvim malo vode , boranija ce pustiti malo svoje tecnosti . Probajte . Naravno da treba posoliti i nista drugo vise ne treba . Ako bi mogla neka nutriconistkinja da kaze o tih 100 gr, masti kao dnevnoj potrebi oraganizmu da li je to u redu , tu moze doci u obzir puter, mast, maslinovo ulje . Bojim se d anismo svi preterali u bezmasnoj ishrani . Ta mast neka se pojede za dorucak a posle neka sve bude bezmasno . Sigurna sam da je mast potrebna organizmu .
    Evo sada ima kukuruza secerca , on spada u masnije zitarice, kada se skuva a za to mu je potrebno svega pola sata to ce biti izvrsna hrana preko leta , treba birati kukuruz da kada mu pritisnete zrno izadje malo mleka iz njega , to je pravi, mada je svaki dobar , ne postoji los kukuruz ali ceserac je secerac , zato se tako i zove .

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.