Recept: Ljubičasta pasta 1Foto: Miloš Tadić

Ovog petka za vas sam pripremio jednu totalno ludu i nesvakidašnju pastu. Reč je o ljubičastoj pasti čija prelepa boja dolazi od ljubičastog kupusa.

Sastojci:

  •  250g ljubičastog kupusa
  •  1 glavica ljubičastog luka
  •  2 čena belog luka
  •  100g indijskog oraha
  •  250g paste po želji
  •  2 kašike limunovog soka
  •  200g šampinjona
  •  50g feta sira
  •  maslinovo ulje
  •  kora limuna
  •  so, biber

* istaknuta količina se odnosi za dve porcije

Priprema:

Na malo maslinovog ulja izdinstajte ljubičasti i beli luk.

Kada je luk postao staklast dodajte ljubičasti kupus seckan na rebarca, dolijte malo vode i začinite sa prstohvatom soli i malo bibera.

Poklopite posudu i krčkajte sve zajedno dok kupus ne omekša.

Kada je povrće gotovo prebacite ga u blender.

Recept: Ljubičasta pasta 2
Foto: Miloš Tadić

Dodajte sirove indijske orahe, prethodno kuvane 10min.

Nakon toga sipajte limunov sok i malo narendane kore limuna.

*Ja sam dodao i malo sveže seckane chilli paprike kao i limunove trave u prahu.

Kako bi se sve lepo sjedinilo dodajte 2 manje kutlače pasta vode.

Dobro izblendajte dok smesa ne postane glatka.

U međuvremenu skuvajte vašu omiljenu pastu i ispecite šampinjone sitno seckane na kockice.

Sjedinite sos i pastu i servirajte u tanjir.

Od gore stavite šampinjone, mrvljenog feta sira i malo svežeg peršuna.

Video pripreme ovog recepta možete pronaći na sledećem linku:

Ja sam Miloš Tadić i stojim iza Instagram profila @vecito.gladan.

Moje osnovno zanimanje je fotograf usmeren ka fotografisanju proizvoda i hrane.

Ljubav prema pripremanju hrane se javila još kada sam bio dete pa sam samim tim i završio srednju školu pod smerom kulinarski tehničar.

Nakon nje sam upisao fakultet, smer hotelijerstvo, međutim kada sam uspeo sebi da priznam da to nije za mene, napustio sam ga krajem 3. godine i krenuo da vijam svoje snove.

Večito gladan profil je moj ponos kroz koji mogu da komuniciram sa divnim ljudima i iskazujem svoju umetnost i kreativnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari