Recept: Tofu-kelj sarme  1Foto: Miloš Tadić

Fenomenalni lagani ručak totalno nesvakidašnjeg ukusa. Sarmice koje kidaju!

Sastojci:

  • 2 čena belog luka
  • 1 crveni luk
  • 1 crni luk
  • 6-7 listova kelja
  • 200g tofu sira
  • 150g kuvanog pirinča
  • 200g sira po izboru
  • maslinovo ulje
  • parmezan
  • začin za piletinu
  • so

Priprema:

Lukove sitno iseckati i prodinstati dok ne postanu staklasti.

Recept: Tofu-kelj sarme  2
Foto: Miloš Tadić
U dinstani luk dodati mrvljeni tofu i začine po izboru. Sve zajedno dinstati još par minuta uz dodavanje malo vode.
Listove kelja oprati i spustiti u slanu ključalu vodu na 5 min.
Ostaviti ih sa strane da se ohlade.
U multipraktik dodati smesu iz tiganja, skuvani pirinač i sir po izbor. Ja sam koristio gaudu.
Blendati dok se ne sjedini.
Omekšane listove kelja poređati kao na snimku i puniti sa po dve puno kašike smese.
Uvijte ih kao sarme i stavite u vatrostalnu činiju prethodno premazanu maslinovim uljem.
Dodajte malo parmezana od gore ili nekog drugog sira po izboru, a i ne morate, svakako kidaju.
Pecite ih 15-20min na 200 stepeni dok lepo ne porumene.
Služite ih same ili uz neki prilog, na vama je da odlučite.
Link do videa:

Ja sam Miloš Tadić i stojim iza Instagram profila @vecito.gladan.

Moje osnovno zanimanje je fotograf usmeren ka fotografisanju proizvoda i hrane.

Ljubav prema pripremanju hrane se javila još kada sam bio dete pa sam samim tim i završio srednju školu pod smerom kulinarski tehničar.

Nakon nje sam upisao fakultet, smer hotelijerstvo, međutim kada sam uspeo sebi da priznam da to nije za mene, napustio sam ga krajem 3. godine i krenuo da vijam svoje snove.

Večito gladan profil je moj ponos kroz koji mogu da komuniciram sa divnim ljudima i iskazujem svoju umetnost i kreativnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.