Sećanje na Mihajla Sporića sutra na Kembridžu 1Foto: Beta

Skup u znak sećanja na jednog od najboljih mladih fizičara Mihajla Sporića biće održan sutra na Triniti koledžu Univerziteta Kembridž.

Svi koji su poznavali Mihajla mogli su u biblioteci Triniti koledža da se upišu u knjigu žalosti koja će na sutrašnjoj komemoraciji biti predata njegovim roditeljima.

Sporić, student treće godine fizike na Triniti koledžu, preminuo je 7. novembra u 22. godini posle duže bolesti.

Završio je Matematičku gimnaziju u Beogradu, nosilac je Vukove diplome i Svetosavske nagrade.

Osvojio je brojne nagrade na domaćim i medjunarodnim takmičenjima iz fizike, astronomije i astrofizike, uključujući zlatne medalje na Medjunarodnoj olimpijadi iz fizike u Švajcarskoj, 2016. godine, i na takmičenjima u Kazahstanu i Rumuniji.

Jedini je učenik Matematičke gimnazije koji je u jednoj školskoj godini osvojio zlatne medalje na tri medjunarodna takmičenja.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Sećanje na Mihajla Sporića sutra na Kembridžu”

  1. Dok se razvijeni deo sveta seća madih pametnih ljudi, naši tabloidi i velika većina Srbije se sećaju Arkana i žale za njim. Samo loš narod ima loše rukovodstvo. Dobar narod i ako ga greškom izabere, jako brzo ga smeni. Ne odlaze nama mladi ljudi iz zemlje zbog trenutne loše situacije, već odlazi onaj deo dobre manine, od onog dela loše većine. Bolje reći beže.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.