Foto: Pixabay/Kjerstin_Michaela

Koloidno srebro ima višestruke prednosti u oblasti lečenja, obnavljanja i podmlađivanja kože i navodno deluje kao antiseptik, što ga čini savršenim za kožu podložnu razvoju akni.

Iako je ova vrsta srebra vekovima korišćena za čišćenje kože, uklanjanje ožiljaka i kao pomoć pri zarastanju rana, raste broj brendova za negu kože koji koriste ovu moć srebra uključujući ga u formule svojih proizvoda u savremeno doba.

Proizvode koji sadrže formulu sa koloidnim srebrom danas možete da pronađete u mnogim preparatima za negu kože, kao što su različite kreme, maske ili sapuni, a sve popularnija je i Koloidna srebrna voda. Određeni brendovi su oko ove vrste srebra izgradili čitave kolekcije proizvoda.

Pre pojave frižidera, ljudi su imali običaj da koriste srebrne novčiće kao konzervans, ubacujući ih u čašu mleka jer ono sprečava razvoj algi, bakterija i drugih mikroorganizama. Srebro je ranije korišćeno i kao antibiotik i bilo popularno sredstvo za sprečavanje širenja bolesti.

Iako većina proizvoda koji u sebi imaju koloidno srebro sadrže proteine i ostale aditive, čisto koloidno srebro u sebi ne sadrži nijedan oblik aditiva.

Srebrna voda se danas reklamira kao univerzalni antibiotik koji ne sadrži neželjena dejstva, međutim, svaka bolest zahteva različitu promenu i doziranje ove supstance. Kako biste osetili beneficije koloidnog srebra, ne treba da ga koristite duže od 14 dana za redom, ali potrebno je znati da je ono vrlo jako antibakterijsko sredstvo koje osim loših uništava i dobre bakerije, pogotovo kada su u pitanju creva, tako da je preporučljivo uz njega koristiti i suplemente sa probioticima kako biste održali balans mikroflore.

Tekst je prenet sa portala www.vogue.co.uk