Šta je dobro da pijemo kako bismo imali ravan stomak? 1Foto: Shutterstock/Alex Yuzhakov

Napitak koji bi samostalno otopio salo sa stomaka ne postoji. Naravno, možete pokušati s napicima za brzinsko čišćenje organizma, ali to može imati negativne posledice po vaše zdravlje i definitivno neće dati trajne rezultate.

Najsigurniji i najefikasniji način da izgubite salo na stomaku je uravnotežena ishrana i vežbanje. Ali iako ne postoji čudotvorni sastojak, postoje određene namirnice i pića koji mogu pomoći u procesu mršavljenja.

Na primer, pijenje smutija od voća i povrća neće samo po sebi izazvati gubitak težine, ali može doprineti tome jer je to odličan način da u svoju ishranu uključite više vlakana i antioksidanata.

Čaj – od nane

Druga vrsta pića koja može pomoći u gubitku težine je čaj, posebno čaj od nane. Čajevi uglavnom imaju vrlo malo kalorija i puni su antioksidanata, pa su, uz vodu, idealno piće kao deo zdrave ishrane.

Dodatna prednost čaja od nane je njegov blago sladak ukus, koji može pomoći u zadovoljavanju želje za slatkim i smanjenju apetita.

Osim toga, čaj od nane je odličan jer sadrži antivirusna, antibakterijska i antiinflamatorna svojstva, a upravo zbog svojih antiinflamatornih svojstava pomaže u ublažavanju smetnji u varenju.

Neki testovi su pokazali da deluje opuštajuće na mišiće i ublažava grčeve, te pomaže u lakšem izbacivanju hrane i gasova iz organizma, a sve to su razlozi zbog kojih deluje na smanjenje nadimanja, tako da vaš stomak može izgledati ravnije, piše N1 BiH pozivajući se na Dom zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.