Svinjetina gotova za 15 minuta: Recept kom niko ne može da odoli 1Foto: Edwin Remsberg / VWPics / Profimedia

 

Za pripremu ovog jela najbolje je koristiti kvalitetan komad mesa, poput svinjskog filea (lungića), dok će vam za sos biti potrebno samo malo belog luka, svežeg đumbira, meda, čili sosa i pirinčanog sirćeta.

Isecite svinjetinu na tanke šnite, pomešajte je sa ukusnim i aromatičnim sosom i dobićete ukusan ručak ili večeru za svega 15-ak minuta.

Ako želite da ovom jelu dodate još više ukusa, meso možete ispržiti na kikiriki ulju, piše punkufer.hr.

Ovako pripremljenu svinjetinu možete poslužiti uz kuvani pirinač, kineske rezance, a odlično ide i na parčetu hleba. Zapravo, meso je toliko ukusno da vam prilog možda neće ni biti potreban.

Svinjetina gotova za 15 minuta – sastojci:

500 g svinjskog mesa bez kostiju

100 g meda

2–3 čena belog luka

2–3 kašike čili sosa ili seckane čili papričice

1 kašičica pirinčanog sirćeta

komadić svežeg đumbira

biljno ulje po želji

so i biber po ukusu

Svinjetina gotova za 15 minuta – priprema:

U manjoj posudi pomešajte med, čili sos i pirinčano sirće, pa ostavite sa strane.

Meso isecite na tanke šnite (oko pola centimetra debljine) i dobro posolite i pobiberite sa svih strana.

Sitno iseckajte beli luk, a đumbir narendajte.

U tiganju zagrejte malo ulja, pa na njemu pržite svinjetinu po nekoliko minuta sa svake strane dok ne bude termički obrađena i dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Zatim je izvadite iz tiganja i ostavite sa strane.

Na preostaloj masnoći kratko propržite beli luk i đumbir – oko 30 sekundi.

Sipajte pripremljeni sos od meda u tiganj, dobro promešajte i pustite da proključa. Kada počne da ključa, vratite svinjetinu u tiganj, promešajte da se svaki komad mesa obloži sosom i odmah poslužite.

Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari