
Za pripremu ovog jela najbolje je koristiti kvalitetan komad mesa, poput svinjskog filea (lungića), dok će vam za sos biti potrebno samo malo belog luka, svežeg đumbira, meda, čili sosa i pirinčanog sirćeta.
Isecite svinjetinu na tanke šnite, pomešajte je sa ukusnim i aromatičnim sosom i dobićete ukusan ručak ili večeru za svega 15-ak minuta.
Ako želite da ovom jelu dodate još više ukusa, meso možete ispržiti na kikiriki ulju, piše punkufer.hr.
Ovako pripremljenu svinjetinu možete poslužiti uz kuvani pirinač, kineske rezance, a odlično ide i na parčetu hleba. Zapravo, meso je toliko ukusno da vam prilog možda neće ni biti potreban.
Svinjetina gotova za 15 minuta – sastojci:
500 g svinjskog mesa bez kostiju
100 g meda
2–3 čena belog luka
2–3 kašike čili sosa ili seckane čili papričice
1 kašičica pirinčanog sirćeta
komadić svežeg đumbira
biljno ulje po želji
so i biber po ukusu
Svinjetina gotova za 15 minuta – priprema:
U manjoj posudi pomešajte med, čili sos i pirinčano sirće, pa ostavite sa strane.
Meso isecite na tanke šnite (oko pola centimetra debljine) i dobro posolite i pobiberite sa svih strana.
Sitno iseckajte beli luk, a đumbir narendajte.
U tiganju zagrejte malo ulja, pa na njemu pržite svinjetinu po nekoliko minuta sa svake strane dok ne bude termički obrađena i dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Zatim je izvadite iz tiganja i ostavite sa strane.
Na preostaloj masnoći kratko propržite beli luk i đumbir – oko 30 sekundi.
Sipajte pripremljeni sos od meda u tiganj, dobro promešajte i pustite da proključa. Kada počne da ključa, vratite svinjetinu u tiganj, promešajte da se svaki komad mesa obloži sosom i odmah poslužite.
Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.