Ko su najplaćenije TikTok zvezde sveta 1Foto: EPA-EFE/ HAYOUNG JEON

Zvezde TikToka mogu dobiti i do pola miliona dolara za jednu objavu, iako uglavnom u proseku zarađuju između 100 i 250 hiljada dolara po objavi, što je više nego dvostruko u odnosu na 2020. godinu.

Najveće zvezde TikToka proširile su svoju slavu i van ove društvene platforme, što je rezultiralo i velikim povećanjem zarade u prethodnoj godini.

Najplaćenije zvezde zajedno su zaradile 55,5 miliona dolara u 2021. godini, što je 200 odsto više u odnosu na godinu pre. Iako se trude da svoju slavu prošire i van ove društvene platforme, još uvek većina njihove zarade, obično 30 do 50 odsto, dolazi od sponzorisanog sadržaja, gde korporacije plaćaju za reklamu njihovog proizvoda na profilima društvenih mreža.

Kako je TikTok narastao na više od milijardu korisnika širom sveta, kompanije poput Amazona, Luis Vitona i Mekdonaldsa sve više ulažu u takve oglase.

Zvezde TikToka mogu dobiti i do pola miliona dolara za jednu takvu objavu, iako uglavnom u proseku zarađuju između 100 i 250 hiljada dolara po objavi, što je više nego dvostruko u odnosu na 2020. godinu.

TikTokeri razumejuu publiku do koje oglašivači žele da dođu jer su i sami otprilike iste dobi. Svi na Forbsovoj listi onih koji zarađuju najviše su mlađi od 25 godina.

Prva dva mesta zauzimaju sestre Charli i Dixie D’Amelio, koje porede sa sestrama Kardašian, jer već imaju svoju Hulu seriju „The D’Amelio Show“, koja je premijerno prikazana u septembru.

Ko su najplaćenije TikTok zvezde sveta 2
Foto: Al Jazeera Balkans

Sestre imaju i liniju odeće „Social Tourist“, zajedničko ulaganje s Hollisterom, koja se prodaje u oko 500 prodavnica. Sve je to pomoglo da se njihova zarada poveća na 27,5 miliona dolara, sa manje od sedam miliona dolara godinu dana ranije.

Ali, slava i novac mogu brzo doći i nestati, o čemu svedoče tri novopridošlice na ovom popisu, Bella Poarch, Avani Gregg i Kris Collins.

Ko su najplaćenije TikTok zvezde sveta 3
Foto: Al Jazeera Balkans

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.