PC Press: Portal Danasa među pet najboljih informativnih portala u Srbiji 1Foto: B.C.

Portalu lista Danas dodeljeno je danas priznanje kao jednom od pet najboljih sajtova u kategoriji “vesti i mediji” koje 24. godinu zaredom dodeljuje PC Press.

Među nagrađenim sajtovima u ovoj kategoriji su se našli i Nova.rs, BBC na srpskom, sajt magazina E- Commerce, dok je glavno priznanje pripalo portalu RTS.

Izvršni direktor i glavni urednik portala Danasa Bojan Cvejić, prilikom uručivanja priznanja, zahvalio se PC Pressu, publici, svim kolegama koji učestvuju u građenju brenda Danasa, kao i svima onima koji su indirektno pomogli da Danas bude to što jeste.

Sajt Danasa je nagrađen 11 puta  za 24 godine koliko se već dodeljuju ova priznanja, odnosno zauzima šesto mesto po broju priznanja za sve ove godine.

Portal RTS-a je najviše puta dobio glavnu nagradu.

Urednik portala RTS Zoran Stanojević istakao je da je konkurencija bila ozbiljna, a da RTS „tek dodaje gas“.

„Ova godina je sve promenila i ništa više nije neobično, pa ni da se gosti uključuju onlajn. Moguće je da sve radimo digitalno i mislim da je to sada jasno svima“.

Publika PC Press-a nominovala je svoje favorite, a stručni žiri ocenjivao je sadržaj, ažurnost i dizajn predloga i izabrao TOP 50 najboljih.

Članovi stručnog žirija su  Anđelka Ducić, Istok Pavlović, Sanja Lalević, Uroš Bogdanović i urednici PC Press-a.

Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik PC Press-a, istakao je da su dobitnici usled pandemije radili u neobičnim uslovima, ali su uspeli da ostvare dobre rezultate.

„Radili ste vredno na svojim sajtovima, aplikacijama, nastupima na mrežama i u jakoj konkurenciji ostvarili ste veliki uspeh“, rekao je Ristanović.

Iz svake kategorije dodeljuje se po pet priznanja, a oni tako čine TOP 50 najboljih sadržaja na internetu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели PC Press (@pcpressrs)


Sajtovi Jysk.rs, Shopster.com, sportvision.rs, danijela-commerce.com (uvoznik za Golden Rose), dobili su priznanja u kategoriji e-commerce, a najbolji je sajt marketa Metalac.

U kategoriji poslovnih i društvenih servisa priznanja su pripala sajtu 4zida, eponuda.com, kliping.rs, deskandmore.com, a sajt eUprave proglašen je za najbolji iz ove kategorije.

Sajtovi digitalni-vodic.ucpd.rs, kao i sajt Fakulteta za medije i komunikaciju Univerziteta Singidunum, naukakrozprice.rs i petlja.org dobili su priznanje u kategoriji obrazovanje i kultura, a sajt Muzeja Jugoslavije pobednik je u ovoj kategoriji.

U kategoriji dom i zabava priznanja su dobili dogmabrewery.com, halobeba.rs, sajt Naxi radija, vulkani.rs, a sajt firme Forma Ideale ocenjen je kao najbolji.

Portali trcanje.rs, arenasport.com, tripinnsrbija.rs, sportklub.rs, zlatiborapartmani.rs poneli su priznanje u kategoriji sport i turizam, a za najbolji proglašen je sajt Sportkluba.

Specijalno priznanje Digital Responsibility dobila je kompanija Haineken zbog kampanje apela vozačima da automobile ne voze u pijanom stanju.

Aplikacije koje su dobile priznanje su eDen books, ProtecThor, VOZZI, YouBox, a za najbolju je proglašena OTP m-bank aplikacija.

PC Press: Portal Danasa među pet najboljih informativnih portala u Srbiji 2
Foto: Pixabay/JESHOOTS-com

Kako su naveli organizatori, društvene mreže izuzetno su važne za uspešno poslovanje, a njihova uloga dodatno je porasla tokom pandemije virusa korona.

Za najbolje stranice na Facebook-u  proglašene su stranice Radioaktivni komarac i Stolar Mile.

Fejsbuk stranica Budi human-Humanitarne licitacije dobila je specijalnu nagradu Digital Care, zbog humanitarnog angažovanja tokom pandemije korona virusa.

Kompanije dm Srbija i PS Fashion dobile su priznanje za svoje angažovanje na mreži Instagram. Uroš Petrović Official takođe je dobio priznanje u ovoj kategoriji, a za najbolji instagram nalog izabran je profil  Katarina_mandarina.

Kompanije Delta Holding i NIS Gazprom Neft dobile su priznanja za svoj nastup na mreži LinkedIn.

Twitter dobitnici priznanja su Bojana Lekić i redakcija Raskrikavanja, koja je i najbolja u ovoj kategoriji.

Dunja Jovanić, Stefan Spalević, kanal Šerpica recepti i Galeb Nikačević (autor podkasta Agelast), dobitnici su priznanja u kategoriji Youtube.

Nagradu publike kao specijalno priznanje dobio je Nikola Gajić, autor instagram naloga Neuspehjokeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.