Test ličnosti: Da li ste prvo ugledali krokodila ili čamac? 1Fotografija: Screenshot sensa.story.hr

Vikend je pravo vreme za odmor i razonodu, pa smo pripremili optičku iluziju koja će vam otkriti ponešto o vašoj ličnosti. Na ilustraciji se nalaze svega dva pojma, krokodil i čamac, a sada vam predlažemo da otkrijete njihovu simboliku.

Ponekad, kada postoji mnogo podataka za obradu, pa mozak brzo postavlja prioritete. Dobra optička iluzija iskorišćava ovaj proces i preokreće stvari kako bi otkrila u deliću sekunde odluku koju vaš mozak donosi, kada prvi put pogledate ilustraciju.

Ako ste ugledali krokodila

To znači da ste najverovatnije neko ko ima širu sliku. Male stvari možda uzimate zdravo za gotovo, poput šetnje prirodom. Ne pridajete im važnost, kad postoje veće stvari na koje možete da se usredsredite. Verovatno ste vrlo praktična osoba i retko se upuštate u rizik. Oprezni ste i ne ostavljate mesta za nova iskustva ili stvari.

Ako ste ugledali čamac

Imate dobro oko za detalje i retko šta vam promakne. Često vas opisuju kao jedinstvenu, neobičnu i kreativnu osobu. Ali, nemojte previše da se fokusirate na detalje kako ne biste zanemarili širu sliku. To je posebno važno ako ste umetnik ili student. Mogli biste da se posvetite jednom delu zadatka i zaboravite da ga dovršite u celini.

Izvor: sensa.story.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.