Viktor Marković: Doručak, kafica i rakijica vikendom 1

Shvatio sam da sam prošao kroz srednju školu a da nisam mnogo toga naučio, pa sam sada otkrio da na Jutjubu ima dosta dobrih edukativnih sadržaja iz raznih nauka, a kada nema pritiska od kontrolnog i pismenog i ocena, nekako bolje učiš.

Tako da mi je ritual u poslednje vreme da sednem sa ženom na ugaonu garnituru, pustimo Jutjub na TV-u i krpimo rupe u opštem obrazovanju. Sada smo trenutno na istoriji Srbije, negde kod Mihaila Obrenovića, kaže za „Prijatno Danas“ Viktor Marković.

„Džank fud“ i pivo

Mnogo volim „džank fud“ i mnogo ne volim teretanu, i to bi bio mnogo veći problem da nemam dva metra pa se onda ne vidi toliko da sam debeo. Sada sam otkrio neke mnogo dobre „Smash burgere“ u Takovskoj ulici i navukao sam čak i kolege iz redakcije na njih pa će uskoro svi biti jako debeli sem mene. Voleo bih da mogu da kažem da uživam u nekim vinima jer to zvuči baš gospodski. Nažalost, pivo je toliko bolje piće od vina da to čak nije ni smešno. Nadam se da će nekad i pivo postati gospodsko piće jer je to jedini način da postanem gospodin.

Od „Suvobora“ do „Filtera“

U poslednjih pet-šest godina smo se žena i ja zalepili za severnu obalu Jadranskog mora. Severna obala Jadranskog mora je inače prihvatljiv način da se kaže da idemo svake godine u Hrvatsku. I to u poslednje vreme idemo po ostrvima. Hvar, Korčula, Vis, Lastovo, Mljet… istražujemo svake godine pomalo ostrva Jadranskog mora.

Jutarnji ritual

Odnedavno imam ritual sa još tri drugara iz srednje da u osam ujutru vikendom sednemo na doručak, kaficu i rakijicu po raznim mestima u gradu, u potrazi za najboljom kombinacijom rakijice i doručka. Za sada vode „Suvobor“ u Kralja Petra, „Filter“ na Banovom brdu i jedna klupa-pečurka na Košutnjaku gde moramo da donesemo sopstvenu rakijicu i doručak.

Omiljeni restoran

„Tezga“ je idealna kombinacija kafića i restorana, em mi je blizu em imaju dobro pivo i dobru klopu, em uvek sedi ok ekipa.

Popularna muzika koju slušaju mladi

Što više starim, to „klinačkiju“ muziku slušam, verovatno je to neki poslednji trzaj kako bih mogao i dalje da kažem da sam mlad a nisam. Tako da često u kolima pustim ovo što sad slušaju mladi – Rastu, Senidah, Cobyja i tako tu ekipu.

Domaće serije

Sada trenutno u Njuzu pokušavamo da napišemo neke naše serije tako da gledam dosta domaćih stvari da vidim kakvi su trendovi. Svideo mi se nedavno „Jedini izlaz“ sa Anđelkom, kao i hrvatska serija „Novine“ sa Brankom Katić.

Kad sam bio mlađi…

Najveća promena je u bavljenju sportom – mnogo mi nedostaje košarka koju ne mogu više da igram zbog kolena. Kad sam bio mlađi, praktično i da nisam imao slobodnog vremena jer sam non-stop bio na nekim terenima. Sada to slobodno vreme provodim tako što pratim NBA ali ne na TV-u jer mi se pažnja skratila, nego na Instagramu. Eto, možda je to skraćenje pažnje isto velika promena u odnosu na pre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari