Zaječarsko predstavlja novo pšenično pivo

PROMO TEKST

Ostavite komentar


  1. Probao sam ga i mogu reci da je lepog ukusa, blago kremaste teksture. Nije kao „Erdinger wiesbier“ jer je ono malo gorcije ali nekom kao meni se svidja ovako malo blazeg ukusa i jos veci plust sto je proizvedeno u Srbiji.

    1. U Augsburgu-Schwaben-Bayern, pio sam tzv. „WEZENBIER“, koje se proizvodi od pšenice, naravno, sa hmeljom, ako si na to mislio!?
      Možda ga neko i zove tako, ali, „Erdinger weißbier“, je tačnije.
      U svakom slučaju, osveženje za naše tržište, ako se poštuje licenca!?
      Pozdrav iz Banata!

  2. ZVANIČNI PODACI: Do pre desetak godina hmelj se u Srbiji gajio na 1500 hektara. Danas ga ima na svega dvadesetak hektara, i to u Bačkom Petrovcu. Postoje ideje da se proizvodnja hmelja poveća na 150 hektara, ali je potrebno da se obezbede povoljni izvori finansiranja. Za podizanje novog hmeljarnika potrebno je oko 70000 evra. Investicija se u potpunosti vraća za 6 ili 7 godina. ZNAČI da se u Srbiji sada godišnje proizvede 10 tona gmelja. Svaka čast hemičari i ljubitelji ekologije.

  3. Zimus sam u nemackoj probao 20 vrsta psenicnog piva i zajecarsko psenicno je u istom rangu, strava

  4. Obozavam ga zbog specificnog i lepog ukusa. U Srbobranu se na zalost moze kupiti samo u jednoj prodavnici. Crno pivo mi je isto odlicno i konzumiram ga. Oni su moji favoriti.

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.