Zaječarsko predstavlja novo pšenično pivo 1

Osluškujući potrebe pravih ljubitelja piva, nakon temeljnog istraživanja i korišćenja najsavremenijih tehnika proizvodnje, Zaječarsko je lansiralo novo pšenično pivo na domaćem tržištu, piše u saopštenju medijima.

Kako se navodi u saopštenju Zaječarsko Pšenično se pravi na tradicionalan način, uz korišćenje pšeničnog i ječmenog slada, svežeg hmelja i vrhunskog kvasca koji ostavlja lagani, voćni, gotovo tropski ukus.

Pšenično pivo, sve popularnije na našim prostorima, ima tri karakteristike koje ga razlikuju od standarnog svetlog lagera. Veliki udeo ječmenog slada je zamenjen pšenicom koja sadrži više proteina, dajući penušavo i mutno pivo blažeg ukusa. Pri proizvodnji se koristi kvasac gornjeg vrenja, koji sintetizuje aromatične spojeve, a koji se ne nalaze u standardnom svetlom pivu. Takođe, pšenična piva se ne bistre, pa ostaju mutna, piše u saopštenju.

Za Zaječarsko Pšenično je karakterična gusta, ali ujedno i kremasta pena, koja dugo ostaje u čaši, čuvajući punoću ukusa, dok prepoznatljivu mutnoću pravog pšeničnog piva daje kvasac koji ostaje nefiltriran, ističe se u saopštenju.

Zaječarsko Pšenično pivo sa sobom nosi i specijalan ritual točenja. Idealno je da se toči pod uglom od 45 stepeni, polako i postepeno u visoku čašu, usku pri dnu i proširenu na vrhu. Poželjno je da čaša bude ohlađena, jer topla ubrzava oslobađanje ugljen dioksida, zbog čega pivo brže izvetri. Kad u boci ostane četvrtina sadržaja, treba prestati sa sipanjem, blago zavrteti bocu, tako da se nataloženi kvasac odvoji od dna, a onda sipati ostatak. Na ovaj način u čaši se dobija bogata kremasta pena i sav sadržaj pivskog kvasca, objašnjava se iz pivare.

Nova ambalaža prati dosadašnju tradiciju Zaječarskog piva i usklađena je sa prepoznatljivim izgledom postojećeg portfolija. Kao što Zaječarsko za recepturu uzima najbolje od prirode, tako su i dizajn etikete, tonovi boja i grafički motivi, inspirisani prirodom. Zlatna boja dragocenih žitnica, u kombinaciji sa svetloplavom bojom neba, predstavlja pravo osveženje za oči, a punoća piva pravo uživanje za svačiji ukus. Zbog svoje karakteristične lakoće ukusa, Zaječarsko pšenično predstavlja pravo osveženje tokom letnjih meseci, dok ga njegova aroma čini idealnim izborom tokom cele godine. Zaječarsko Pšenično može da se nabavi širom Srbije, u povratnoj staklenoj ambalaži od 0.5l, nepovratnoj boci od 0.33l i limenci od 0.5l, a u ponudi je i točeno pivo, saopštava se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari